Stuurgroep Experimenten Volkshuisvesting

11 maart 2003

agenda
Middagsymposium `Wonen en zorg in een flexibele huisvesting`

Nieuwe woningnood aanpakken!
11-03-2003
De SEV wil relatie wonen-besturen bespreekbaar maken

In 2002 bleken de voorkeuren van de kiezers zo beweeglijk als de aandelenkoersen. De onzekerheid die het openbaar bestuur toch al had, werd er door vergroot. Een constante die ook tijdens de restauratie van de politieke verhoudingen, begin 2003, in stand blijft is de nieuwe woningnood: krapte op de woningmarkt, historisch lage nieuwbouwproductie. Met het vorig jaar gestarte experimentthema Gebiedsgericht werken en bestuurlijke vernieuwing probeert de SEV de relatie tussen de stagnatie in de stedelijke vernieuwing en de rol van het openbaar bestuur bespreekbaar en hanteerbaar te maken. De centrale vraag die de SEV zich daarbij stelt, is: hoe bevorderen we het goede, zonder gedetailleerde regels, wetten, toezicht en bureaucratie? Gesprekspartners gezocht!
Het bespreekbaar maken van het onderwerp blijkt niet mee te vallen. Er zijn wel enkele activiteiten op gang gekomen, maar er is ook veel terughoudendheid. Bestuurders beschermen hun apparaat en spreken niet graag over zaken die niet goed gaan. De SEV realiseert zich dat bespreking alleen mogelijk is in een veilige omgeving en wil die ook bieden. De SEV zoekt mensen die tijd willen investeren om samen met de SEV te zoeken naar nieuwe richtingen om de stagnatie te doorbreken.

Meedenken en meedoen?
Wilt u meer informatie of wilt u meedenken en meedoen? Neem dan contact op met Tom van Doormaal, programmabegeleider, via (010) 282 50 77 of per e-mail doormaal@sev.nl