Politie Amsterdam-Amstelland

Val van ladder op werf

11-3-2003. Een 50-jarige werknemer van een scheepswerf is gistermiddag gewond geraakt bij een bedrijfsongeval. De man kwam lelijk ten val toen hij met ladder en al omviel en belandde op een scherp voorwerp. Het slachtoffer is overgebracht naar het ziekenhuis met verwondingen aan zijn arm. Inmiddels heeft hij gelukkig het ziekenhuis verlaten.
---

Diefstal mobiele telefoons

11-3-2003. Vannacht rond halftwee heeft een ramkraak plaatsgevonden op een winkel aan het Waterlandplein. De daders reden een personenauto door de voorgevel van de winkel. Enkele vitrines werden ingeslagen en een aantal mobiele telefoons werd gestolen. De ramauto werd achtergelaten. Van de daders ontbreekt elk spoor.
---

Gisteren in Opsporing Verzocht
Alchoholmisbruik

11-3-2003.

Beschonken rij-instructeur aangehouden
Vannacht rond twee uur werd een 34-jarige rij-instructeur uit Amsterdam op de rijksweg A10 Oost binnenring aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De beschonken bestuurder trok de aandacht van de agenten toen hij slingerend op de weg reed. Hij werd meteen aan de kant gezet en onderworpen aan een blaastest. Toen bleek dat hij te diep in het glaasje had gekeken, werd de automobilist aangehouden en naar een politiebureau overgebracht voor een ademanalyse. De man blies 285 ug/l (0,65 promille) Tevens was de rij-instructeur al eerder aangehouden voor het rijden onder invloed in de afgelopen twee jaar. De verdachte kreeg, omdat het een recidive is geen transactie aangeboden maar een proces-verbaal. Ook werd het kentekenbewijs deel I ingevorderd in verband met technische gebreken aan zijn auto.

Bromfietser rijdt op alcohol
Gisteravond rond halfacht werd een 46-jarige Amsterdamse bromfietser in verband met overmatig alcoholgebruik op de Beneluxbaan aangehouden. Een surveillance-eenheid controleerde de bestuurder en hierbij werd direct duidelijk dat hij teveel alcohol had gedronken. Op een politiebureau werd een alcoholpercentage van 1,2 promille vastgesteld. Tegen de bromfietser werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod voor vijf uur.

Motorrijder onder invloed
Vannacht hield de politie in de Leidsestraat een 29-jarige motorrijder uit Zaandam aan voor het rijden onder invloed van alcohol. De agenten zagen dat de bestuurder op een voetgangersgebied reed en gaven hem hiervoor een stopteken. Ook bleek dat hij onder invloed was van alcohol. Hij werd aangehouden en naar een politiebureau vervoerd. Daar blies hij 360 ug/l (0,8 promille). De motorrijder verliet het bureau met een bon voor het rijden over een voetpad en een proces-verbaal voor het rijden onder invloed. Ook werd de verdachte een rijverbod voor de duur van drie uur opgelegd.

Op A10 onder invloed
De politie heeft gisteravond rond elf uur een 56-jarige man aangehouden voor rijden onder de invloed van alcohol. De automobilist blies 410 ug/l (0.95 promille). De man stond te ruziën met een andere weggebruiker, op een oprit van de A10, toen de politie tussenbeide kwam. Tijdens het achterhalen van de reden van het meningsverschil kreeg de agent het vermoeden dat een van de mannen onder de invloed van alcohol was. Bij controle bleek inderdaad dat de man teveel alcohol had genuttigd. De man kreeg hiervoor een proces verbaal en een rijverbod van 3 uur opgelegd.

---

Verkeer

11-3-2003.

Doldrieste motorfietser
Gistermiddag rond halfvijf begon een motorrijder aan een reeks van verkeersovertredingen in Amsterdam-Noord. De onbekende bestuurder negeerde het rode verkeerslicht op de Papaverweg. Een surveillance-eenheid probeerde de man staande te houden. Hij ging er vandoor en een achtervolging was het gevolg. Gezien de hoge snelheid en het rijgedrag besloot het politiepersoneel geen onnodige risicos te nemen. Na een reeks van verkeersovertredingen waarbij zelfs werd spookgereden eindigde de achtervolging op het IJplein. De bestuurder bleek uiteindelijk gevlucht. Zijn motorfiets werd in beslag genomen. De politie zal een nader onderzoek instellen naar de identiteit van de man.

Autogordel
Gistermiddag heeft de politie tussen 13.30 uur en 15.15 uur op de Van Baerlestraat ter hoogte van het Concertgebouw een autogordelcontrole gehouden. 28 Automobobilisten werden op de bon geslingerd voor het niet dragen van een autogordel.

Algemene verkeerscontrole
Bij een algemene verkeerscontrole op maandagavond tussen 21.30 en 22.30 uur heeft de politie 11 bonnen uitgeschreven voor onder andere het overschrijden van de maximum snelheid, het niet kunnen tonen van een rijbewijs, het hebben van een verlopen rijbewijs en voor het niet dragen van een gordel achter in de auto. De hoogst gemeten sneldheid bedroeg 92 kilometer per uur, waar 50 is toegestaan.
---