Gemeente Groningen

dinsdag 11 maart:
Plek voor jongeren Oud Indische Buurt dinsdag 11 maart:
Plek voor jongeren Oud Indische Buurt
Als het aan het stadsbestuur ligt hebben jongeren uit de Oud Indische Buurt vanaf april 2003 hun eigen plek. Op de hoek van de Javalaan met de Floresstraat komt namelijk een voetbalkooi. Dit plan is opgesteld samen met de bewoners. De komende weken kunnen stadjers hun mening geven over het voorstel. De gemeente organiseert daarvoor een inspraakavond.

Aanleiding voor het aanleggen van de voetbalkooi is een overleg tussen de gemeente en bewoners van de Oud Indische Buurt. Uit dit overleg bleek dat het in de buurt ontbreekt aan voorzieningen en activiteiten voor jongeren. In de Oud Indische Buurt is er wel speelgelegenheid voor de kleinere kinderen, namelijk de speeltuinvereniging DIB. De jongeren uit de buurt kunnen hier echter niet terecht. Een buurtwerkgroep is op zoek gegaan naar een geschikte locatie voor jongeren. Daarbij is gekozen voor de locatie hoek Javalaan/Floresstraat.
De voetbalkooi wordt gebouwd in de vorm van een driehoek en sluit zo aan bij het grasveldje dat er nu ligt. In de kooi komen twee voetbaldoelen en twee banken, de vloer is van grijze betontegels. Om het speelveld komt een drie meter hoog groen hek te staan. De huidige drie bomen blijven staan. Buiten de kooi blijft aan de Javalaan en aan de Floresstraat een groenstrook liggen.