Gemeente Enschede

Besluitenlijst van Burgemeester en Wethouders van dinsdag 11 maart 2003

Aanwezig
:

J.H.H. Mans, A.H.P. van Gils, E. Helder, J.H.A. Goudt, R.W. Bleker, A. Le Loux, J. Hassink en T.H.D. de Weger.

Afwezig
:

Vaststellen besluitenlijst van 4 maart 2003

Vaststellen memorandum laatste B&W-agenda

Besluit:

Cf.

A 1

DSOB

sluiting Infocentrum binnenstad

Voorstel:
1. Het infocentrum binnenstad sluiten met ingang van 1 mei 2003.

Besluit:

Cf.

B 2

DSOB

toelichting naar aanleiding van raadsvoorstel

Voorstel:
1. Ter kennisname.

Besluit:

Cf.

B 3

DMO

organisatie psychologische nazorg ramp na 1 januari 2003

Voorstel:
1. Kennis te nemen van het schrijven van VWS van 6 februari 2003, waarin VWS aangeeft de adviezen van de Werkgroep Implementatie Financiering Psychosociale nazorg Vuurwerkramp Enschede te waarderen en de adviezen integraal overnemen; 2. In te stemmen met de geadviseerde wijziging van de organisatie- en coördinatiestructuur;
3. In te stemmen met de voorgestelde financieringswijzigingen 4. De directeur Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling te verzoeken een vertegenwoordiger namens de gemeente Enschede aan te wijzen als deelnemer aan het op te richten Platform nazorg vuurwerkramp; 5. De stichting Consense te informeren over dit besluit en hen middels bijgaande concept-brief te laten weten welke werkzaamheden nog van hen verwacht worden, alvorens over te kunnen gaan tot liquidatie van de stichting.

Besluit:

Cf.

B 4

CS

aanvraag overlopend sectorgebonden budget dienst concernstaf

Voorstel:
1. In te stemmen met de overheveling van een overlopend sectorgebonden budget bij de dienst concernstaf ad 205.000,00 van 2002 naar 2003 en de hieruit voortvloeiende consequenties te verwerken in de gemeenterekening 2002

Besluit:

Cf.

B 5

BAZ

Van stadhuis naar bestuurscentrum

Voorstel:
1. In te stemmen met de bijbehorende notitie "Uitgangspunten voor het gebruik van het stadhuis als bestuurscentrum" (bijlage A). 2. De bestemming en herverdeling van ruimten in het stadhuis, Langestraat 24, op basis van de reeds uitgevoerde en de reeds voorgenomen voorzieningen met de daarbij behorende kosten die in de overweging 2 en 3 van bijgevoegd voorstel nader zijn aan gegeven (zie verder: bijgevoegde tekeningen, bijlage B en kostenoverzicht, bijlage C).
3. De raad voor te leggen een afzonderlijk nog te formuleren voorstel voor verlening van een krediet van 545.000,00 ten laste van de middelen die gereserveerd zijn in de perspectiefnota 2002-2005 voor de bouw en inrichting van een grote vergaderzaal (in plaats van een auditorium) en voor de daarmee samenhangende voorzieningen op de begane grond in het noordelijk deel van het stadhuis, nadat uw college ingestemd heeft met dit voorstel. 4. Dekking van de kosten van de overige in voorbereiding zijnde en te nemen en de reeds uitgevoerde plannen tot een bedrag van: 942.000,00 uit de exploitatie 2003 tot en met 2006 vastgoedobject stadhuis (upgrading); 337.192,00 uit restant-kredieten van 616.612,00 voor verbouwing in stadhuis circa; 120.000,00 uit onderhoud/ beheer huurder Burger en Algemene Zaken/ Facilitair Bedrijf ( 15.000,00) en uit Onderhoudsvoorziening Vastgoedbedrijf 2003 ( 105.000,00); (beschikbaarstelling van een bedrag van 300.000,00 voor herinrichting raadszaal via een afzonderlijk kredietvoorstel).

Besluit:

Cf
.

C 1

PBW

Tegemoetkoming in de kosten voor aanschaf elektrisch fornuis en pannenset

Voorstel:
1. Verstrekken van een tegemoetkoming van 825,00 in de kosten voor de aanschaf van een fornuis en een pannenset ten behoeve van het elektrisch koken, aan de terugkerende bewoners in de wijk Roombeek.

Besluit:

Cf
.

C 2

DSOB/gb

rechtshandelingen

Voorstel:
2. Aankoop de cafetaria met bovenwoning aan de Slankweg 78/80. 3. Eigendomsverkrijging van voor openbare voorzieningen bestemd perceel gelegen aan de Poolmanshof.
4. Verkoop bloot eigendom onder bezwaar van het recht van erfpacht van koper van een perceel bedrijfsterrein gelegen aan het Pantheon.
5. Verkoop een perceel grond met opstallen staande en gelegen aan de Hulsmaatstraat 46.

Besluit:

Cf.

E 1

DMO

monitor arbeidsmarktparticipatie derde periode (september tot en met december) en jaaroverzicht 2002

Voorstel:
1. Kennis nemen van de monitor arbeidsmarktparticipatie betreffende de derde periode en het jaaroverzicht van (bijlage 1).

Besluit:

Cf
.

F 1

DSOB/ ro

beeldkwaliteitplan "Bedrijfslocatie Westerval-Zuid"

Voorstel:

De Raad voor te stellen:
1. Beeldkwaliteitplan "Bedrijfslocatie Westerval-Zuid" ongewijzigd vast te stellen.
2. Het beeldkwaliteitplan "Bedrijfslocatie Westerval-Zuid" te gebruiken bij de toetsing van bouwaanvragen aan de redelijke eisen van welstand.
3. De beschikbaarstelling van middelen voor de reconstructie van de Westerval te laten afhangen van de integrale afweging beleidsprioriteiten ten behoeve van de Programmabegroting 2005-2008.
4. Herinrichting van de (weg) Westerval afhankelijk te laten zijn van de toekenning van de benodigde financiële middelen.

Besluit:

Cf
.

F 2

DSOB

archeologie Josink es

Voorstel:
1. Kennis te nemen van de inhoud ADC Rapport 128 (titel aanvullend archeologisch onderzoek op de Josink es te Enschede). 2. Geen vervolgonderzoek laten uitvoeren naar bewoningssporen in toekomstig bedrijventerrein Josink es vanwege de ingeschatte geringe toegevoegde waarde op reeds uitgevoerd archeologisch onderzoek en de extra kosten van 135.000,00). 3. Toekomstige bouwplannen die vallen binnen vindplaats 1 niet aanpassen aan sporen van oude bewoningsclusters vanwege een opbrengstderving van 2,5 miljoen.
4. Essenties ADC Rapport 128 en gemeentelijk besluit naar betrokkenen communiceren via informatie- folder.

Besluit:

Cf.

F 4

DSOB

bezwaarschrift tegen bouwvergunning voor berging/ volière op perceel Deurningerstraat 434

Voorstel:
1. Het bezwaarschrift van de heer J. Bosch tegen het verlenen van een bouwvergunning voor een berging/ volière op het perceel Deurningerstraat 434, conform het advies van de Commissie voor Bezwaar en Beroep, ongegrond te verklaren.

Besluit:

Cf
.

F 5

DSOB

het bouwen van een berging/ 20023472

Voorstel:
1. Het bezwaarschrift van de heer E.H.C. Heupink tegen het verlenen van een bouwvergunning en vrijstelling voor het bouwen van een berging op het perceel Noordhoek Hegtstraat 92 ongegrond te verklaren.

Besluit:

Cf
.

F 6

DSOB

beroep Raad van State uitspraak rechtbank Noord Esmarkerrondweg 408

Voorstel:
1. Beroep in te stellen bij de Raad van State tegen het besluit van de rechtbank ons besluit op bezwaar, inhoudende het alsnog weigeren van de aangevraagde bouwvergunning voor het vergroten van het woon/ winkelpand aan de Noord Esmarkerrondweg 408, te vernietigen.

Besluit:

Cf
.