Gemeente 's-Hertogenbosch

28-11-2002

Verkiezing leden van Provinciale Staten 11 maart 2003

Aanduiding politieke groepering boven kandidatenlijst Voor de verkiezing van de leden van Provinciale Staten kan een politieke groepering, die een vereniging is met volledige rechtsbevoegdheid en waarvan de aanduiding niet al bij het centraal stembureau voor de verkiezing van de Tweede Kamer of Provinciale Staten is geregistreerd, aan het centraal stembureau van de gemeente verzoeken, de aanduiding waarmee zij op de kandidatenlijst wenst te worden vermeld (niet meer dan 35 letters of andere tekens), in een register in te schrijven.

Indien men de aanduiding voor de komende verkiezing van de leden van provinciale staten van op dinsdag 11 maart 2003 wenst te laten registreren, moet een verzoek daartoe uiterlijk op zondag 15 december 2002 schriftelijk worden gedaan bij het centraal stembureau.

Voor deze registratie moet een waarborgsom van 225,- worden overgemaakt op een daartoe bestemde rekening van de gemeente. Degene die de betaling verricht, ontvangt een bewijs daarvan. Na inlevering van een geldige kandidatenlijst voor de komende verkiezing wordt de waarborgsom terugbetaald.

Bij het verzoek moeten worden overgelegd:
a. een afschrift van de notariële akte waarin de statuten van de vereniging zijn opgenomen;
b. een bewijs van inschrijving in het register, gehouden door de Kamer van Koophandel en Fabrieken;
c. een bewijs van betaling van bovenvermelde waarborgsom; d. een verklaring van de politieke groepering houdende aanwijzing van haar gemachtigde en plaatsvervangend gemachtigde bij het centraal stembureau.

Registratie aanduiding politieke groepering
De voorzitter van het centraal stembureau voor de verkiezing van de leden van Povinciale Staten, maakt bekend dat overeenkomstig G 3, lid 5, van de Kieswet, heden in het gemeentehuis de beslissing op het verzoek tot registratie van een politieke groepering en de aanduiding waarmee deze groepering op de kandidatenlijst wil worden vermeld, ter inzage is gelegd.

Inlichtingen betreffende de registratie als kiezer De burgermeester maakt bekend dat iedereen bij de afdeling Burgerzaken de inlichting kan verkrijgen of hij/zij als kiezer is geregistreerd. Op de grond dat iemand niet of niet behoorlijk als kiezer is geregistreerd, kan hij/zij schriftelijk om herziening van de registratie verzoeken.

Voor meer informatie over deze publicatie kunt u contact opnemen met de afdeling Burgerzaken, Wolvenhoek 1.