Gemeente Lisse

29-01-2003 Verkiezing van de leden van Provinciale Staten van Zuid-Holland

detail: Verkiezing van de leden van Provinciale Staten van Zuid-Holland Op dinsdag 11 maart 2003, van s morgens half acht tot s avonds negen uur, kunnen alle kiesgerechtigde Nederlanders een stem uitbrengen voor de verkiezing van de leden van Provincale Staten.

Uiterlijk 24 februari worden de oproepkaarten bezorgd. Kiesgerechtigde inwoners die op deze datum nog geen oproepkaart hebben ontvangen, kunnen contact opnemen met afdeling Burgerzaken.

Iemand anders laten stemmen (volmachtbewijs)
Als kiezer kunt u iemand anders voor u laten stemmen. U kunt iemand machtigen door de verklaring op de achterkant van de oproepkaart in te vullen en te ondertekenen. Deze volmacht is uitsluitend mogelijk wanneer u en de gemachtigde in hetzelfde stemdistrict staan ingeschreven (de nummers van de stemdistricten op de oproepkaarten moeten gelijk zijn).

De gemachtigde moet de volmachtstem tegelijk met zijn eigen stem uitbrengen in het op de oproepkaarten vermelde stembureau. Per stemming kan iemand maximaal voor twee andere personen stemmen.

Wanneer u en degene die u wilt machtigen niet in hetzelfde stemdistrict zijn ingeschreven, maar in een ander stemdistrict in de provincie Zuid-Holland, kunt u schriftelijk verzoeken tot het stemmen bij volmacht. Dit kan met een formulier dat vanaf heden verkrijgbaar is bij de afdeling Burgerzaken. Het formulier moet uiterlijk 25 februari 2003 bij afdeling Burgerzaken binnen zijn. U kunt deze aanvraag al indienen voordat u uw oproepkaart heeft ontvangen. Wanneer het verzoek wordt ingewilligd, ontvangt de gemachtigde een volmachtbewijs. Ook in dit geval moet de gemachtigde de volmachtstem tegelijk met zijn eigen stem uitbrengen.

Stemmen in een ander stembureau (kiezerspas)
Op de oproepkaart staat waar u moet stemmen, maar u kunt dit ook doen bij een ander stembureau in de provincie Zuid-Holland. Vraag daarvoor een formulier aan bij de afdeling Burgerzaken. Het ingevulde formulier moet uiterlijk 25 februari 2003 bij afdeling Burgerzaken binnen zijn. Ook hier geldt dat u al een aanvraag kunt indienen voordat u uw oproepkaart heeft ontvangen.
U kunt ook als u de oproepkaart heeft ontvangen de oproepkaart bij afdeling Burgerzaken omlaten zetten in een kiezerspas. Dit kan tot 6 maart 2003.

Meer weten?
Voor verdere informatie over het stemmen kunt u bellen met afdeling Burgerzaken (0252) 433 121/123/124/125/126.