Provincie Flevoland



Dinsdag 11 maart 2003: Flevoland kiest nieuwe Provinciale Staten

De blik van de provincie Flevoland is gericht op dinsdag 11 maart 2003. Op die dag mogen alle Flevolanders van 18 jaar en ouder naar de stembus voor de Provinciale Statenverkiezingen. Twaalf partijen hebben zich voor deze verkiezingen ingeschreven en vanaf vandaag kunnen de inwoners van Flevoland volop informatie krijgen over de deelnemende partijen en hun standpunten.

Commissaris van de Koningin Michel Jager presenteerde vanochtend in aanwezigheid van een groot aantal lijsttrekkers de
publiciteitscampagne van de provincie voor de Provinciale Statenverkiezingen. De Commissaris benadrukte het belang van de provinciale verkiezingen: Wie wil meebeslissen over de toekomst van Flevoland, heeft daar op dinsdag 11 maart een prachtige kans voor.

Uitgebreide campagne

De provincie Flevoland start vandaag met een uitgebreide campagne om de inwoners van Flevoland te wijzen op de Provinciale
Statenverkiezingen. Er is een speciaal verkiezingslogo ontworpen, komende weken worden radio- en televisiespots uitgezonden via Omroep Flevoland, via Postbus 51 worden mensen opgeroepen om op 11 maart te gaan stemmen en de proviciale website www.flevoland.nl staat tot 11 maart in het teken van de verkiezingen. De verkiezingsprogrammas van de deelnemende partijen zijn via deze site beschikbaar en ook kunnen bezoekers van de site meedoen aan de Stemwijzer om een beter idee te krijgen van de standpunten van de politieke partijen.

Jongeren

Speciale aandacht in de publiciteitscampagne is er voor jongeren die nog maar kort stemrecht hebben. Voor hen is een jongerenwebsite opgezet: www.futurenetwork.nl/flevoland. Die site is vanaf vandaag in de lucht en is ook bereikbaar via de website van de provincie. Daarnaast worden jongeren in het uitgaansleven met de verkiezingen in aanraking gebracht door reclame op taxis. Deze vorm van promotie is elders in het land uiterst doeltreffend geweest.

Open Huis: 8 maart

Drie dagen voor de verkiezingen op zaterdag 8 maart is er Open Huis bij de provincie. In het Provinciehuis in Lelystad kunnen mensen een reis door Flevoland maken waardoor duidelijk wordt wat de provincie allemaal doet. Er is onder meer een verkiezingsmarkt waarop de politieke partijen zich presenteren. Bezoekers van het Open Huis kunnen vanuit alle gemeenten in Flevoland gratis met de bus naar het Provinciehuis komen. Het open huis duurt van 10.00 tot 16.00 uur. Aansluitend neemt TV Flevoland in de Statenzaal een verkiezingsdebat op en ook daarbij is publiek van harte welkom.