Over een maand worden de Provinciale Statenverkiezingen gehouden. Op 11 maart kunt u naar de stembus om uw stem uit te brengen. Als u zelf niet kunt stemmen op het stembureau dat op uw oproepkaart staat aangegeven of u bent verhinderd, dan zijn er verschillende mogelijkheden om toch van uw stemrecht gebruik te maken.

Iemand machtigen
U kunt iemand anders machtigen, die dan voor u uw stem uitbrengt. Als de gemachtigde in hetzelfde stembureau als u (u kunt op uw oproepkaart zien op welk stembureau u verwacht wordt) gaat stemmen, kunt u tot het laatste moment gebruik maken van het volmachtbewijs op uw oproepkaart.

Als de gemachtigde niet in hetzelfde stembureau gaat stemmen, dan kunt u bij het gemeentehuis een volmachtformulier ophalen. U kunt dit formulier ook telefonisch aanvragen via telefoonnummer 0299-658585 bij het bureau verkiezingen. Als u het formulier volledig hebt ingevuld kunt u dit terugsturen naar Gemeente Waterland, Bureau Verkiezingen, Postbus 1000, 1140 BA in Monnickendam. Degene die voor u gaat stemmen, ontvangt dan een volmachtbewijs, waarmee u kunt gaan stemmen. Uzelf ontvangt een bewijs dat u iemand heeft gemachtigd.

Stemmen in ander stembureau
Als u in een ander stembureau wilt stemmen dan waarvoor u bent ingedeeld kunt u voor 25 februari op het gemeentehuis een formulier halen of telefonisch aanvragen, waarmee u dit kunt wijzigen. Het volledig ingevulde formulier, voorzien van uw handtekening, kunt u terugsturen naar de Gemeente Waterland, Bureau Verkiezingen, Postbus 1000, 1140 BA in Monnickendam of afgeven bij de balie in het gemeentehuis aan de Pierebaan 3 in Monnickendam. U kunt tot uiterlijk donderdag 6 maart 2003 (5 dagen voor de verkiezingen) ook persoonlijk uw oproepkaart laten omzetten in een kiezerspas, zodat u kunt stemmen op een stembureau naar keuze. U moet dan wel uw legitimatie meenemen.

Voor meer informatoe kunt u contact opnemen met het bureau Burgerzaken van de gemeente Waterland, via 0299 - 658 585.