Nieuwsberichten

07-02-2003
Stemmen bij volmacht
Verkiezing Provinciale Staten van Gelderland op dinsdag 11 maart 2003

STEMMEN BIJ VOLMACHT BIJ DE VERKIEZINGEN VOOR DE LEDEN VAN DE PROVINCIALE STATEN VAN GELDERLAND OP DINSDAG 11 MAART 2003
---

De burgemeester van Duiven maakt bekend dat het bij de aanstaande verkiezing van de leden van Provinciale Staten van Gelderland op dinsdag 11 maart 2003 een kiezer is toegestaan bij volmacht te mogen stemmen.

Daarbij gelden de volgende bepalingen.

A. MACHTIGING DOOR SCHRIFTELIJKE AANVRAAG
1. Bij de Afdeling Welzijn, Onderwijs en Burgerzaken, Cluster Burgerzaken van de gemeente zijn kosteloos formulieren verkrijgbaar voor de verzoekschriften om bij volmacht te mogen stemmen. 2. Het verzoekschrift moet uiterlijk op de veertiende dag voor de verkiezing (dinsdag 25 februari 2003), door de kiezer worden ingediend bij de burgemeester van de gemeente, waar hij/zij op 27 januari 2003 als kiezer is geregistreerd.
3. Het verzoek wordt niet ingewilligd wanneer het aan de verzoeker is toegestaan om in een stembureau naar keuze aan de stemming te mogen deelnemen.
4. Degene die zich bereid heeft verklaard als gemachtigde op te treden, moet op 27 januari 2003 als kiezer zijn geregistreerd. 5. Bij inwilliging van het verzoek ontvangt de gemachtigde een volmachtbewijs. De volmachtstem dient tegelijk met de eigen stem te worden uitgebracht.

B. MACHTIGING DOOR OVERDRACHT VAN DE OPROEPINGSKAART 6. De kiezer kan ook, in plaats van een verzoekschrift in te dienen, na ontvangst van de oproepingskaart, tot en met de dag van de stemming, zelf een andere kiezer machtigen voor hem/haar te stemmen. Dit geschiedt door de oproepingskaart aan die kiezer over te dragen. 7. Een op deze wijze aangewezen gemachtigde moet op 27 januari 2003 in hetzelfde stemdistrict als kiezer zijn geregistreerd die de volmacht geeft.
8. De aldus gemachtigde kan de volmachtstem uitsluitend tegelijk met zijn/haar eigen stem, in het stemdistrict waar hij/zij staat ingeschreven, uitbrengen.

Een kiezer mag niet meer dan 2 (twee) volmachten aannemen. Een volmachtgever is niet bevoegd de volmacht in te trekken of zelf aan de stemming deel te nemen.

Nadere inlichtingen worden verstrekt door de Afdeling Welzijn, Onderwijs en Burgerzaken, Cluster Burgerzaken, Gemeentehuis, Kastanjelaan 3 (tel. 279430/279434).