Gemeente Son en Breugel


Verkiezingen Provinciale Staten
10-02-2003
Op dinsdag 11 maart 2003 vinden de Provinciale-Statenverkiezingen plaats. We nodigen u graag uit om op die dag te komen stemmen. Door te stemmen, bepaalt u mee wie de komende vier jaar uw provincie gaan besturen.

U bent niet verplicht om te stemmen. Maar we willen wel graag dat u komt. Daarom is het stemmen gemakkelijk gemaakt voor u.
· De stembureaus hebben ruime openingstijden; ze zijn open van 7:30 uur tot 21:00 uur.

· U kunt stemvrij krijgen. Als u door uw werk niet binnen de openingsuren kunt stemmen, is uw baas verplicht u een uurtje stemvrij te geven.

· Als u niet bij uw eigen stembureau kunt stemmen, kunt u een kiezerspas aanvragen. Hiermee kunt u bij ieder stembureau binnen uw provincie stemmen. De kiezerspas kan zowel schriftelijk als mondeling worden aangevraagd. Een schriftelijk verzoek moet u uiterlijk op 25 februari 2003 bij uw gemeente indienen, een mondeling verzoek uiterlijk op 6 maart 2003. Met het indienen van een schriftelijk verzoek hoeft u niet te wachten tot u uw oproepkaart binnen heeft.
· U kunt een andere kiezer, die een oproep heeft gekregen om bij hetzelfde stembureau als u te gaan stemmen, machtigen om uw stem uit te brengen. Hiervoor vult u de achterkant van de oproepkaart in. Vervolgens ondertekent u beiden de oproepkaart. Daarna kan de gemachtigde de kaart meenemen. Dit kan tot op de dag van de verkiezingen. Als de gemachtigde niet bij u in het stemdistrict woont (met andere woorden: niet bij hetzelfde stembureau stemt als u), kunt u uiterlijk twee weken van tevoren schriftelijk bij de ge-meente een verzoek doen om hem of haar te machtigen. Met het indienen van een schriftelijk verzoek hoeft u niet te wachten tot u uw oproepkaart binnenheeft.

· Wie de verkiezingen echt niet wil vergeten, kan een SMS-herinnering krijgen.
Meer informatie vindt u op de site van de provincie Noord-Brabant, www.brabant.nl of de verkiezingssite www.ukomttochook.nl.