Gemeente Heusden


11 maart verkiezing Provinciale Staten
Uw stem door iemand anders uit laten brengen?
11 Maart worden de stemlokalen weer ingericht. Dit keer voor de provinciale verkiezingen. U komt toch ook weer? U kunt van 07.30 tot 21.00 uur op het stembureau terecht. Mocht u om welke reden dan ook niet kunnen gaan stemmen, dan kunt u iemand anders machtigen om voor u te stemmen. Hoe gaat dat in zn werk?

Volmacht binnen uw stemdistrict
Wilt u iemand machtigen die op 27 januari 2003 in hetzelfde stemdistrict als u ingeschreven staat, dan kan dat eenvoudig door uw oproepingskaart aan de ander over te dragen. Deze oproepingskaart krijgt u thuisgestuurd. U kunt tot op de dag van de verkiezingen op deze manier een volmacht geven. Let op: zowel u, als degene die uw stem gaat uitbrengen moeten een handtekening op de oproepingskaart zetten!

Als u iemand gemachtigd hebt, kunt u de machtiging niet meer intrekken. U kunt dus niet meer zelf aan de stemming deelnemen. De gemachtigde kan uw stem alleen tegelijk met zijn of haar eigen stem uitbrengen. Een kiezer kan nooit meer dan 2 volmachten aannemen.

Volmacht in een ander stemdistrict
Wilt u iemand machtigen die op 27 januari in een ander stemdistrict in de provincie Noord-Brabant ingeschreven staat? Dan kunt u daarvoor een formulier aanvragen bij de gemeente Heusden, via (073) 513 17 89. Vul het in en lever het VOOR 25 februari a.s. in bij de gemeente Heusden. Als u al toestemming heeft gekregen om in een ander stembureau te stemmen, dan kunt u geen volmacht meer geven.

Als uw verzoek tot machtiging wordt ingewilligd, ontvangt de gemachtigde een volmachtbewijs, waarmee hij of zij uw stem kan uitbrengen. Dat kan alleen tegelijk met het uitbrengen van de eigen stem.

Vragen?
Heeft u nog vragen over het geven van een volmacht voor de verkiezing van Provinciale Staten op 11 maar aanstaande? Bel dan met de gemeente Heusden, via (073) 513 17 89.