Ingezonden persbericht


Theoretische richtlijnen voor elektronische hulpmiddelen bij het maken van juridische analyses dinsdag 11 maart 14.00 uur
Promotie Rechtsgeleerdheid
Lehmanns doel is het definiëren van een analytisch model van de begrippen die in het juridisch redeneren gebruikt worden om de aanwezigheid van causale verbanden in een casus te bepalen. Lehmann beschrijft hoe de functionele ontologie van de wet kan worden uitgebreid met modulen die de kennis over juridische veroorzaking en verantwoordelijkheid bevatten. Hij neemt ook een standpunt in over het toepassen van ontologie in de kunstmatige intelligentie. De theorievorming in zijn proefschrift kan bijdragen aan de ontwikkeling van praktische elektronische hulpmiddelen voor onder andere het maken van juridische analyses.

A.J. Lehmann: Causation in Artificial Intelligence and law. A modelling approach. Promotoren zijn prof. dr. J.A.P.J. Breuker en prof. mr. P.W. Brouwer.

Nadere inlichtingen kunt u krijgen via UvA Persvoorlichting, telefoon: 020-525 2695 of e-mail: persvoorlichting@bdu.uva.nl. Voor vragen over plechtigheden Geneeskunde kunt u contact opnemen met AMC voorlichting, telefoon: 020-566 2929.