Gemeente Achtkarspelen


Nieuwsberichten

05-03-2003
Plein Achtkarspelen ondernemend middelpunt op BCD

Aan de hand van het thema 'Achtkarspelen bouwt aan de toekomst' presenteert de gemeente Achtkarspelen zich samen met 11 lokale bedrijven op 11 en 12 maart 2003 op de Bedrijvencontactdagen in Leeuwarden. Op deze beurs presenteert het bedrijfsleven van Friesland zich aan (potentiële) klanten en elkaar.

De gemeente Achtkarspelen nam afgelopen najaar het initiatief voor het opzetten van een 'Plein Achtkarspelen' op de Friese Bedrijvencontactdagen. Door verschillende ondernemers uit de gemeente te clusteren, wordt een een krachtig beeld gecreëerd van de bedrijvigheid in het gebied. Het Achtkarspelens Bedrijven Contact (ABC) ondersteunt dit initiatief en is nauw betrokken bij de ontwikkeling van het plein. De afgelopen weken is door een werkgroep, bestaande uit ondernemers en ambtenaren, op creatieve wijze invulling gegeven aan het centrale thema 'Achtkarspelen bouwt aan de toekomst'.

De deelnemende bedrijven zijn:
§ Bouwbedrijf U. Veenstra, Harkema
§ WADRO, Kootstertille
§ Spaar en Voorschotbank, Surhuisterveen
§ VTB, Buitenpost
§ Europrofyl, Buitenpost
§ Tsjil internet solutions, Harkema
§ Fritech Personeelsdiensten BV, Kootstertille
§ Van der Ploeg Projectstoffering, Surhuisterveen § OBM-tec, Buitenpost
§ Seedyk, Buitenpost
§ SHB Bouwprojecten, Harkema

Bouwbord
De catering op het plein Achtkarspelen wordt verzorgd door 't Twaspan, de groenvoorziening komt van Kloosterman Hoveniers (beiden Buitenpost) en het licht en geluid is afkomstig van Cazemier (uit Leek). Het plein is gesitueerd in de Frankenhal van het FEC en herkenbaar aan een groot bouwbord dat boven alles en iedereen uit zal steken. Gratis toegangskaarten zijn op aanvraag verkrijgbaar bij de bedrijfscontactfunctionaris van de gemeente, tel. 0511 - 548200.

Bedrijvenmagazine
Op dinsdag 11 maart, om ± 12.30 uur, wordt door burgemeester Lyklema op het plein Achtkarspelen het eerste nummer van het bedrijvenmagazine 'Ondernemend Achtkarspelen' gepresenteerd aan de Commissaris van de Koningin dhr. Nijpels. Hierbij zullen diverse ondernemers, relaties en bestuurders aanwezig zijn. Gratis exemplaren van het magazine zijn daarna in de nieuwe stand van de gemeente af te halen.


---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
- Jorien Bakker, communicatieadviseur, telefoon 0511 - 54 81 44
- Ilona Boekhorst, bedrijfscontactfurnctionaris, telefoon 0511 - 54 82 00