Gemeente Den Haag

2003-03-06: Informatiebijeenkomst nieuwe inrichting meent


---

De dienst Stadsbeheer organiseert op dinsdag 11 maart a.s. een informatiebijeenkomst over de vernieuwde inrichting van de Meent in Nieuw Waldeck. Het trapveld op de Meent wordt opnieuw ingericht, zodat het veld beter kan worden gebruikt. De vernieuwing komt voort uit het wijkplan. Omwonenden en belangstellenden kunnen om 19.30 uur terecht in de basisschool Het Lichtbaken' aan de Georges Bizetstraat 21. Hier kan men de tekeningen van het plan inzien. Om 20.00 uur geeft de ontwerper een toelichting op het plan en er is de mogelijkheid vragen te stellen.

Wijkplan
In het wijkplan is het voornemen vastgelegd om de sportieve ontwikkeling van jongeren in Nieuw Waldeck te stimuleren. Om dit te bereiken is onder andere het voorstel gedaan om de inrichting van de Meent hiervoor aan te passen. De gemeenteraad heeft ingestemd met dit voorstel en de dienst Stadsbeheer heeft vervolgens een plan gemaakt voor verbetering van de Meent.

Inrichting
Om het huidige trapveld beter te kunnen gebruiken wordt een gedeelte verhard en ingericht voor het beoefenen van meerdere balspelen. Het afdakje voor de jongeren ontmoetingsplaats is inmiddels afgebroken. Er wordt nu gebruik gemaakt van een bus om de jongeren te bereiken. Voor deze bus komt een opstelplaats.

Daarnaast wordt de beplanting rond het grasveld aangepakt, zodat er meer zicht is op het trapveld.

last update: 7-3-2003 9:38:48 ;pag.: 18838; auteur: 616;cat.: