Hoofd Bedrijfschap Ambachten

www.rie.nl: nu één loket voor de risico-inventarisatie en -evaluatie

De nieuwe website www.rie.nl loodst de ondernemer door het oerwoud van informatie over de verplichte risico-inventarisatie en -evaluatie. www.rie.nl onderstreept het belang van de RI&E: terugdringen van ongevallen en ziekteverzuim. En dus van kosten.

Korte en heldere uitleg over wat de RI&E inhoudt en hoe de ondernemer hem kan uitvoeren. Per branche zijn bestaande RI&E-formulieren te vinden. Ook zijn hierin de checklists opgenomen die voor de branchecodes van het HBA zijn ontwikkeld (redactie HBA). Een uitgebreid overzicht van adressen en internetsites van brancheorganisaties, arbodiensten en relevante overheidsdiensten. Zo heeft de ondernemer alle partijen bij de hand die hem verder kunnen helpen. Kortom, www.rie.nl is HET loket voor alle praktische informatie over de RI&E.

Op 10 maart is www.rie.nl officieel gelanceerd door het ministerie van SZW. De site is een initiatief van Arbo Platform Nederland, het overlegorgaan waarin werkgevers, werknemers overheid, arbodiensten en kennisinstellingen zijn verenigd. Dit orgaan zet zich in voor verspreiding van praktische arbokennis. Meer informatie hierover is te vinden op dé internetsite voor veiligheid en gezondheid op het werk: www.arbo.nl.

(TNO Arbeid, 11 maart 2003)

---