Ingezonden persbericht


Persbericht

Derde uitreiking LeasePlan Dealer-van-het-Jaar verkiezing

Service en kwaliteit dealers belangrijk

Almere, 4 maart 2003 - Voor de derde keer op rij organiseert LeasePlan de Dealer-van-het-Jaar Verkiezing. Op dinsdag 11 maart maakt LeasePlan op het NDA Dealercongres bekend welke dealer door zijn berijders is gekozen als Dealer-van-het-Jaar 2003. LeasePlan is dit initiatief drie jaar geleden gestart, omdat zij het belangrijk vindt dat ook leveranciers een goede service en kwaliteit leveren aan klanten en berijders.

"De dealers zijn een belangrijke schakel in onze totale dienstverlening aan onze klanten en berijders. Immers, de leaserijder komt gemiddeld 2 à 3 keer per jaar bij zijn dealer voor periodiek onderhoud of reparatie. De ervaringen die de berijders bij de dealers hebben zijn mede bepalend voor hoe de dienstverlening van LeasePlan wordt ervaren. Als LeasePlan willen wij dan ook zaken doen met service- en kwaliteitgerichte dealers," aldus Paul Vedder, Directeur Automotive van LeasePlan Nederland Groep.

De Dealer-van-het-Jaar wordt gekozen op basis van de uitkomsten van een enquête, die de LeasePlan Nederland Groep naar ruim 15.000 berijders heeft verzonden. De berijders geven hun mening door aan te geven of ze het eens of oneens zijn met stellingen als: "Voor mijn onderhoud aan mijn LeasePlan-auto kon ik binnen 14 dagen terecht", "Ik ben door de medewerkers van de dealer vriendelijk en beleefd te woord gestaan" en "De dealer heeft na het verhelpen van klachten ter controle contact met mij opgenomen."

Vorig jaar heeft Ford-dealer Autobedrijf Renes B.V. gewonnen. Zij is gekozen, omdat dit bedrijf door LeasePlan-berijders werd ervaren als een bedrijf dat kennis van zaken heeft en vriendelijk en klantgericht werkt. "Het is belangrijk dat berijders hun mening kunnen geven over de service en kwaliteit van hun dealer. Enerzijds omdat het een beloning is voor de geleverde prestaties door de gekozen dealer. Anderzijds als stimulans voor de overige met ons samenwerkende dealers. We zijn dit jaar weer benieuwd naar de uitkomsten.", aldus Paul Vedder.


- einde persbericht -