Noordelijke bijeenkomsten CAO Metaal&Techniek

De eerste CAO onderhandelingen hebben laten zien dat de werkgevers niet zonder slag of stoot bereid zijn een fatsoenlijke CAO af te sluiten. Daarom organiseert FNV Bondgenoten samen met de CNV Bedrijvenbond in het Noorden demonstratieve bijeenkomsten voor de leden. Op 20 maart 's avonds in Heerenveen en Assen. Ter voorbereiding hierop worden op 11 en 12 maart in diverse plaatsen in Noord-Nederland kaderbijeenkomsten gehouden.

De eerste twee CAO onderhandelingen zijn achter de rug. Daarin bleek dat de werkgevers geen loonsverhoging willen. De functiejaren verhogingen afhankelijk willen maken van de werkgever. De zaterdag een gewone werkdag willen maken. Geen waarborgen willen geven voor arbeidsvoorwaarden en dienstverband bij herplaatsing na ziekte en het loon bij ziekte willen verminderen. De kaderleden hebben eerder aangegeven dat de stormbal gehesen moet worden. Welnu die stormbal blijft omhoog.

Er is op verzoek van de werkgevers wel een extra onderhandelingsronde afgesproken. Na de onderhandelingen op 4 maart (2e eonderhandeling) wordt nog onderhandeld op 10 maart (3e onderhandeling) en op 25 maart (4e en laatste onderhandeling). Samen met de collega s van CNV Bedrijvenbond, willen wij op 20 maart in demonstratieve achterbanvergaderingen, de stand van zaken doornemen en als die nog alarmerend is, vaststellen dat de voorbereiding van acties ingezet moet worden. Deze vergaderingen zijn openbaar en hebben tot doel de werkgevers te waarschuwen dat in de laatste onderhandeling over gegaan moet worden tot het bieden van een fatsoenlijke CAO. De vergaderingen vinden plaats op donderdag 20 maart s-avonds in Heerenveen en in Assen.

Ter voorbereiding op de vergaderingen van 20 maart en om in alle rust de stand van zaken op maken zijn kadervergaderingen belegd op:

Dinsdag 11 maart 03 om 20.00 uur * Assen, Hotel v.d. Valk Assen (aan de snelweg Groningen/Hoogeveen afslag Smilde/Assen centrum). * Hoogeveen, LSA FNV, Hoofstraat 26. * Emmen, Vakbondscentrum in De Marke, Statenweg 107. * Leeuwarden, Onder de Luifel (tegenover NS station Leeuwarden). Woensdag 12 maart 03 om 20.00 uur * Groningen, FNV regiokantoor, Leonard Springerlaan 23 (tegenover Martiniplaza). Nadere informatie

A.P. van Dijk, Bestuurder Metaal&Techniek FNV Bondgenoten Noord.

Tel: 06-51405565 of 050-3631184

E-mail: annedijk@bg.fnv.nl

10-03-2003

Voor kaderleden is nog meer informatie in de rubriek bonden.