---

Ministerie van Defensie



---

foto: Start bouw basisschool Münster, foto 1 (Ronald Weemering)

Bouw nieuwe basisschool Münster van start

11-03-2003

In de Duitse plaats Münster-Gievenbeck is maandag (10 maart) een feestelijk begin gemaakt met de bouw van een nieuwe basisschool voor de kinderen van Nederlandse militairen van het Duits-Nederlandse Legerkorps. Deze nieuwe Hugo de Groot-school wordt gebouwd op steenworp afstand van de woningen van de Nederlandse militairen in de wijken Mergelberg en de Wickenkamp. Opdrachtgever is de Directie Personeel en Organisatie van de Koninklijke Landmacht, de oplevering wordt verwacht in december van dit jaar.

Bij de ceremonie op maandag werd op feestelijke wijze de eerste spa in de grond gestoken, een goed Duits gebruik dat vergelijkbaar is met het leggen van de eerste steen zoals dat in Nederland voorkomt. De plechtigheid werd bijgewoond door veel kinderen en ouders. Marie-Louise Heintjes, directrice van de basisschool: Inderdaad. Wij, als schoolbestuur, zijn blij omdat de huidige prefab-school binnenkort tot het verleden behoort, wij een school krijgen die dicht bij de meeste gezinnen ligt en, niet onbelangrijk, dat er veel ruimte ter beschikking komt voor de kinderen. Dat komt uiteindelijk het onderwijs alleen maar ten goedeen daar gaat het tenslotte om. Dat de huidige prefab-school dringend aan vervanging toe is, blijkt uit enkele regels uit het lied dat de kinderen ten gehore brengen: "wij vinden de oude school best oké, maar soms als het regent overstroomt de WC,de vloeren die dansen wanneer je er loopten de zon maakt van school vaak een saunabezoek"

Opdrachtgever luitenant-kolonel Teeuwen van de Directie Personeel en Organisatie is ook blij met de feestelijke start van het bouwproject: "In het kader van de family support is het van groot belang dat Nederlandse militairen met hun gezinnen de mogelijkheid hebben om hun kinderen Nederlands onderwijs te laten genieten onder goede omstandigheden. Dit nieuwbouw project voor de Nederlandse militairen in Münster is vanuit dit oogpunt een waardevolle bijdrage in zorg voor het eigen personeel."

De nieuwe Hugo de Groot-school wordt multifunctioneel van opzet waardoor het mogelijk is om het pand, wanneer het niet meer als school gebruikt wordt, om te bouwen tot een woning- of appartementencomplex. Het project wordt begeleid door de Dienst Gebouwen, Werken en Terreinen, Directie Duitsland. (fotos: Majoor Ronald Weemering, PIO 1 (GE/NL) Corps)
foto: Start bouw basisschool Münster, foto 2 (Ronald Weemering)