BOVAG

Pers | Persberichten

Geert Vermeer nieuwe voorzitter NDA

11 maart 2003

De leden van de Nederlandse Dealer Associatie (NDA), een afdeling van BOVAG, hebben dinsdag 11 maart Geert Vermeer (54) als voorzitter gekozen. Vermeer volgt Jan Ploeg op die drie jaar voorzitter van de NDA was. Ploeg is inmiddels gedeputeerde van de provinciale staten van Friesland. Geert Vermeer was al lid van het dagelijks bestuur van de NDA en voorzitter van de Toyota Dealer Associatie.

De NDA telt ruim 3000 aangesloten personenautodealerbedrijven. Vorig jaar verkochten deze samen ruim 510 000 nieuwe- en zon 440 000 gebruikte personenautos De dealers bieden werkgelegenheid aan ca 46.500 personen.

Vermeer kent de autobranche goed. Hij heeft zowel de dealerwereld als in de sector van de importeurs veel ervaring. De econoom startte zijn carrière bij General Motors, waarna hij administrateur en autoverkoper werd bij een Renault Dealer in Amstelveen. Na een aantal jaren buiten de branche actief te zijn geweest, o.a. als directeur van een grote retailorganisatie, stapte hij begin jaren negentig over naar de Abemy Groep, destijds importeur en distributeur van zowel autos als motoren. Aansluitend werd hij algemeen directeur van Hart Nibbrig & Greeve, de toenmalige importeur van Mitsubishi. In 1997 startte hij onder de naam Geert Vermeer Support & Management een managementbureau.