Palmtop Software introduceert nieuwe versie van zijn Personal Navigation System

TomTom Navigator 2 maakt persoonlijke navigatie toegankelijk

Amsterdam, 11 maart 2003 - Palmtop Software, leverancier van autonavigatiesystemen, gebaseerd op Microsoft Windows Powered Pocket PC's, lanceert vandaag TomTom Navigator 2. Het nieuwe product bouwt verder op het succes van TomTom Navigator, waarvan sinds augustus 2002 in Europa tienduizenden exemplaren zijn verkocht.

"Met de lancering van TomTom Navigator vorig jaar, bieden we een betaalbare en flexibele oplossing voor een bekend probleem: hoe van A naar B te gaan," zegt Harold Goddijn, CEO van Palmtop Software. "Door dat te doen denken we dat we het fundament hebben gelegd voor een potentieel zeer grote industrie - de markt voor persoonlijk navigatie."

Tom Tom Navigator 2 gebruikt de meest recente kaarten van Tele Atlas en biedt een sterk verbeterde gebruikersinterface, met veel nieuwe mogelijkheden. De belangrijkste zijn:
* Navigatie van deur-tot-deur, dankzij het gebruik van huisnummers en postcodes. Navigator 2 kan individuele adressen vinden, waardoor het mogelijk is reizen te plannen van deur-tot-deur.
* Integratie met Microsoft Outlook, geeft de gebruiker de mogelijkheid om direct naar een adres uit de contactendatabase te navigeren.
* Plan om verkeersopstoppingen en wegwerkzaamheden heen. De nieuwe route wordt direct opnieuw berekend.
"Tele Atlas heeft door de jaren heen aanzienlijk geïnvesteerd in het ontwikkelen van digitale kwaliteitskaarten voor navigatiesystemen," zegt Rolv Eide, Chief Operating Officer van Tele Atlas Europe. "TomTom Navigator heeft een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van het segment voor persoonlijke navigatie, wat een van onze snelst groeiende productgroepen vertegenwoordigt." "Het succes van TomTom Navigator is een uitstekend voorbeeld van de voordelen van geavanceerde en praktische technologie voor een zeer aantrekkelijke prijs," zegt Robbie Wright, Director EMEA Mobile Devices Marketing van Microsoft. "Dit is een aantrekkelijke update die de toepassing van persoonlijke navigatiesystemen verder zal stimuleren en de uitgebreide functionaliteit van de op Windows gebaseerde mobiele apparatuur zal aanvullen."

TomTom Navigator 2 zal vanaf 31 maart verkrijgbaar zijn bij alle grote Europese retailers. De prijs bedraagt EUR 399,-. Voor de huidige gebruikers van TomTom Navigator is een upgrade beschikbaar. Voor meer informatie over deze upgrade: www.tomtom.com.

Over Palmtop Software
Palmtop Software is de grootste Europese softwareontwikkelaar voor handheld computers en mobiele telefoons met vestigingen in Europa en de Verenigde Staten. Onder het merk TomTom brengt Palmtop Software behalve het autonavigatiesysteem TomTom Navigator ook een brede reeks aan reizen gerelateerde software uit, waaronder reisgidsen en woordenboeken. Palmtop Software is in 1991 opgericht in Nederland en is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot marktleider in persoonlijke navigatiesystemen voor alle PDA-platforms. Meer informatie over het bedrijf is te vinden op www.tomtom.com.

Over Tele Atlas
Tele Atlas is een wereldwijd toonaangevend bedrijf op het gebied van de ontwikkeling van geografische databases die de basis vormen van een breed scala aan applicaties. De database van het bedrijf omvat 383 miljoen inwoners van Europa en 313 miljoen inwoners van de Verenigde Staten. Tele Atlas is met name actief in de markten voor autonavigatiesystemen, GIS-applicaties, Location Based services en telematica. Het bedrijf telt 1850 werknemers en werkt aan uitbreiding van dekking en inhoud op wereldwijde schaal. De kaartendatabases worden voortdurend verfijnd, geactualiseerd en van nieuwe details voorzien. Vanwege de combinatie van dekking, inhoud en detail, worden de producten van het bedrijf gezien als de kwaliteitsmaatstaf voor deze markt. Sinds mei 2000 is Tele Atlas genoteerd aan de Neuer Markt Frankfurt (TA6). Voor meer informatie over de meest recente producten en diensten van Tele Atlas: www teleatlas.com.

Microsoft
Microsoft (NASDAQ: MSFT) is opgericht in 1975 en is marktleider op het gebied van software, diensten en Internet-technologie voor privé- en zakelijk computergebruik. Het bedrijf levert een brede reeks aan diensten en producten - waaronder softwareoplossingen voor snel en flexibel zakendoen. Deze zijn ontwikkeld om mensen en organisaties nu en in de toekomst meer mogelijkheden te bieden voor toegang tot de informatie die zij nodig hebben, ongeacht op welke plaats, op welk moment en met welk apparaat.