Gemeente Dordrecht


---

Dordrecht 'Beste Markt van Nederland'

De Dordtse weekmarkt is uitgeroepen tot `Beste markt van Nederland 2002'. Dit is vanochtend bekendgemaakt door de Centrale Vereniging voor de Ambulante Handel. De markten van Vlaardingen en Doetinchem werden respectievelijk tweede en derde. De verkiezing `Beste Markt van Nederland' is een initiatief van de Centrale Vereniging voor de Ambulante Handel en vond dit jaar voor de elfde maal plaats.

Vorig jaar september verhuisde de weekmarkt van het Scheffersplein naar het Statenplein, waar inrichting grondig vernieuwd is. Bij de beoordeling is vooral gekeken naar uitstraling, voorzieningen voor publiek en marktkooplieden, veiligheid, ligging ten opzichte van de detailhandel, gemeentebeleid en inspraakmogelijkheden voor kooplieden en bezoekers.

Dordrecht scoorde uitstekend op al deze punten. De uitstraling van de marktkramen, voorzien van tafelzeilen al dan niet met het logo `De markt, van alle markten thuis' en eenduidige overkappingszeilen oogt goed. Het marktplein is voorzien van toekomstgerichte stroomvoorzieningen, met optimale verankeringsmogelijkheden van de kramen en goed weggewerkte kabels. Dit komt de veiligheid ten goede. De parkeermogelijkheden voor kooplieden zijn eveneens uitstekend en toonaangevend voor andere gemeenten. De Gemeente Dordrecht is trots op de prestigieuze prijs en heeft het vaste voornemen deze ook in de toekomst blijvend waar te maken.

Sinds 1996 werkt de Gemeente Dordrecht aan een totaalaanpak van de Dordtse binnenstad. De opzet van het Ondernemingsplan BV Binnenstad is om zowel het winkelaanbod, als de openbare ruimte, de horeca als de culturele voorzieningen te verbeteren. In dat kader is de markt vorig jaar naar het Statenplein verhuisd. De markt kwam zo op een centrale plaats in de binnenstad terecht, terwijl de horeca alle ruimte kreeg op het Scheffersplein.