Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 11-03-2003 1e persbericht van dinsdag 11 maart 2003 Berichten uit de rgio

Eindhoven: Beroving
Een 18-jarige Eindhovenaar is maandagavond omstreeks 21.20 uur in het fietstunneltje onder de Kennedylaan van twee gouden kettingen, gouden schakelarmband en gsm beroofd. Het slachtoffer fietste daar en werd door een getinte jongen naar de tijd gevraagd. Toen de man wilde kijken werd hij plotseling vastgegrepen en door de aanvaller geslagen. Het slachtoffer probeerde weg te komen maar werd door twee andere getinte jongens tegen gehouden. Zij sloegen en schopten het slachtoffer en eisten geld. Toen bleek dat hij dit niet had gingen ze er met zijn sieraden en gsm vandoor.

Eindhoven: Aanhouding na diefstal fiets
Op het Stationsplein is maandagavond om 23.45 uur een 36-jarige inwoner van Eindhoven aangehouden. De man wordt ervan verdacht eerder op de avond op de Vestdijk een fiets weggenomen te hebben. Bij zijn aanhouding was hij in het bezit van een inbrekerswerktuig. Nader onderzoek wees uit dat de verdachte de gestolen fiets alweer had doorverkocht. De man is voor onderzoek overgebracht naar het bureau en na verhoor heengezonden.

Eindhoven: Twee autodieven op heterdaad betrapt Dinsdagmorgen om 01.25 uur is op de Amundsenlaan een 18-jarige inwoner van Eindhoven, na een korte achtervolging, aangehouden. Om 01.30 uur is op de Pisanostraat een 19-jarige inwoner van Eindhoven, eveneens na een korte achtervolging aangehouden. Zij worden ervan verdacht kort ervoor op de Europalaan een personenauto te hebben willen wegnemen. Een getuige zag de mannen in de auto zitten en waarschuwde de politie. Bij het ter plaatse komen van de politie namen beide verdachten de benen. Zij zijn voor onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Aanhouding na niet betalen consumpties In een horecabedrijf aan de Kruisstraat is dinsdagmorgen om 02.30 uur een 47-jarige man uit Rijswijk aangehouden. De man had daar de hele avond gezeten en consumpties genuttigd. Hij wilde echter niet betalen. De man is overgebracht naar het bureau en voor onderzoek ingesloten.

Helmond: Brand
Onder de carport van een gebouw aan de Deltaweg is vanmorgen omstreeks 03.50 uur een brand ontstaan waarbij een brommobiel en een personenauto zijn vernield en een andere personenauto werd beschadigd. Door de grote rookontwikkeling moesten de bewoners van het gebouw gewekt worden waarbij er een zestal bewoners met ademhalingsmoeilijkheden en of hartklachten naar het ziekenhuis zijn vervoerd. De overige bewoners zijn in de ontmoetingsruimte van het gebouw opgevangen door mensen van de GG en GD en politiemensen. Enkele woningen liepen rookschade op. Naar de oorzaak van de brand wordt een onderzoek ingesteld.

Helmond: Inbraak in een bedrijf
Tussen maandagavond 22.19 uur en dinsdagmorgen 05.10 uur is er ingebroken in een bedrijf aan de Van Meelstraat. Men kwam het pand binnen door verbreking van een ruit aan de zijkant van het pand. Uit het pand zijn voor zover nu bekend, elektrisch handgereedschap, vier PCs met beeldschermen en 3 laptops, weggenomen.

Budel: Ram kraak
Vanmorgen omstreeks 04.00 uur is er een ramkraak gepleegd op een bedrijf aan de Nieuwstraat. Getuigen zagen dat twee mannen, met nylonkousen over het hoofd, het rolluik en de voordeur van het bedrijf vernielden. In het pand zijn verschillende vitrines vernield. De mannen verdwenen korte tijd later, met medeneming van een nog onbekend aantal sieraden en horloges, in de auto die bij navraag in Utrecht gestolen bleek te zijn.

Deurne: Inbraak in een woning
Tussen maandagavond 19.00 uur en 21.45 uur is er ingebroken in een woning aan de Hennegras. Men is de woning binnengekomen door verbreking van een deur aan de achterzijde. Uit de woning zijn een fotocamera en een horloge weggenomen.

Someren: Snelheidscontrole
Maandagmiddag tussen 15.37 uur en 18.35 uur is er op de Kanaaldijk Zuid een snelheidscontrole gehouden. Van de 1817 gecontroleerde voertuigen reden er 164 harder dan de toegestane snelheid van 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg147 km/u.

Deurne: Snelheidscontrole
Op de Langstraat is maandagavond van 19.55 uur tot 21.40 uur op snelheid gecontroleerd. 107 van de 436 gecontroleerde voertuigen reden er harder dan de toegestane snelheid van 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 149 km/u.

Valkenswaard: Inbraak in een woning
Vanmorgen omstreeks 04.45 uur is er ingebroken in een woning aan de Judocus Smitsstraat. Men kwam de woning binnen door het open hengelen van de voordeur. Uit woning zijn de autosleutels van een Volkswagen, type New Beetle, kleur rood, voorzien van het kenteken ZD-RB-60, weggenomen waarmee de voor de woning geparkeerde auto werd weggenomen.

Eindhoven: Inbraak in een bedrijf
Dinsdagmorgen om 03.50 uur is er een inbraak gepleegd in een bedrijf aan de Demer. Men kwam het pand binnen door vernieling van een ruit op de eerste verdieping. In het bedrijf zijn vernielingen aangericht. Er zijn een onbekend aantal horloges en sieraden weggenomen.