Gemeente Bedum


MEDEDELINGEN 12 MAART 2003

gemeentegids

Vorige week is de gemeentegids, editie 2003, huis-aan-huis in de gemeente verspreid. Het kan zijn dat u de gids niet heeft ontvangen. Als dat zo is, neemt u dan even contact met de gemeente op (3018911). U krijgt de gids dan toegezonden.

chemokar

De afgelopen week is de chemokar in Bedum geweest. U heeft een aankondiging daarvan moeten missen. Hiervoor verontschuldigen wij ons. Als u uw chemisch afval kwijt wilt, dan kunt u aanstaande zaterdag, 15 maart, bij Openbare Werken, Industrieweg 15 in Bedum, terecht. Openbare Werken is dan van 10.00 tot 12.00 uur geopend.

tuinafval

Op zaterdag 15 maart aanstaande kunt u uw tuinafval inleveren bij Openbare Werken, Industrieweg 15 in Bedum. Openbare Werken is hiervoor van 9.00 tot 12.00 uur geopend.
Op de volgende zaterdagen is Openbare Werken ook open voor het inleveren van tuinafval: 29 maart, 12 en 26 april.

stremming Zijlvesterbrug Onderdendam

In verband met onderhoudswerkzaamheden aan de brug over het Winsumerdiep (Zijlvesterbrug) te Onderdendam zal de provinciale weg Bedum - Onderdendam (N955) worden gestremd voor het doorgaande verkeer richting Winsum en Middelstum v.v..
Voor voetgangers en (brom-)fietsers zal een noodbrug worden geplaatst. De stremming duurt van maandag 17 maart tot en met ongeveer 18 april a.s..
Voor het verkeer wordt door middel van bebording een omleidingsroute aangegeven.

sloopvergunning

De volgende aanvraag om een sloopvergunning is de afgelopen periode bij burgemeester en wethouders ingediend:
05-03-2003 Het slopen van een schuur aan Noordwolderweg 6 te Noordwolde.
De aanvraag ligt op afdeling VROM (Bouw- en woningtoezicht), Schoolstraat 1 te Bedum, ter inzage.

bouwvergunningen

De volgende aanvragen om een reguliere bouwvergunning zijn ingediend:
* 05-03-2003 Het plaatsen van een voetgangersbrug aan Bedumerweg 2 te Onderdendam.

* 07-03-2003 Het plaatsen van een fietsenberging aan Bedumerweg 2 te Onderdendam.

Verder zijn de volgende aanvragen om een lichte bouwvergunning ingediend:

* 03-03-2003 Het plaatsen van een tuinhuisje aan Kosterijland 25 te Zuidwolde.

* 07-03-2003 Het geheel vernieuwen van een schuur aan Van Berumstraat 6 te Zuidwolde.

De aanvragen liggen op afdeling VROM (Bouw- en woningtoezicht), Schoolstraat 1 te Bedum, ter inzage.

De bouwplannen worden in de even weken op de woensdag ter behandeling voorgelegd aan de rayonarchitect van Welstand. Deze is dan aanwezig in het gemeentehuis, Schoolstraat 1 in Bedum. Belangstellenden kunnen hierbij aanwezig zijn. Neemt u daarvoor uiterlijk op de dinsdag voor de behandeling contact op met Bouwtoezicht: 050-3018244/3018241. Bepaalde bouwplannen worden beoordeeld door de kleine of de grote Welstandscommissie. Deze commissies vergaderen op de dinsdag in de oneven weken. De vergadering van de kleine Welstandscommissie heeft plaats in het pakhuis van Libau, Hoge der A 5 te Groningen; die van de de grote Welstandscommissie in Het Huis, Oude Boteringestraat 26 te Groningen. Deze vergaderingen zijn openbaar. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Bouwtoezicht, 050-3018244 of 050-3018241

vervoer en (her)gebruik van grond

De gemeente Bedum heeft samen met alle Groninger gemeenten en de Provincie Groningen een Bodembeheersplan vastgesteld met daarop gebaseerde bodemkwaliteitskaarten. De gemeente wil hiermee voorkomen dat door het toepassen van vervuilde grond de kwaliteit van de bodem elders in de gemeente kan worden aangetast.
Het verplaatsen van grond of het toepassen van grond dient, vijf werkdagen voorafgaand aan het grondtransport of het toepassen, aan de gemeente Bedum gemeld te worden. De eigenaar van het perceel waarop de grond wordt hergebruikt is verantwoordelijk voor het indienen van de melding. Een meldingsformulier kunt u afhalen op het gemeentehuis. Om het transport van de grond en de toepassing elders in de gemeente te kunnen goedkeuren wordt de melding door de gemeente gecontroleerd aan de hand van een Bodemkwaliteitskaart. Op deze kaart zijn deelgebieden aangegeven met een vergelijkbare bodemkwaliteit. Grondtransport tussen vergelijkbare gebieden is na melding zonder meer mogelijk. Alleen voor transport van grond uit de oudste woonkernen (voor 1900) naar jongere woongebieden en voor grondtransport naar het (schone) buitengebied dient een partijkeuring van de grond te worden uitgevoerd. Ook grond die vrijkomt vanaf verdachte locaties (locatie waar bodemverontreiniging wordt verwacht) mag niet zondermeer worden hergebruikt. Na goedkeuring door de gemeente moet het meldingsformulier tijdens en na het transport bij de partij grond blijven.
Een teveel aan kleine hoeveelheden grond kan donderdagmiddag van 13:00 uur tot 16:00 worden gebracht bij Openbare Werken, Industrieweg 15 in Bedum. Overigens is dit wel aan een maximum gebonden van niet meer dan de inhoud van twee aanhangwagens per jaar. De grond moet dan wel vrij zijn van bodemvreemd materiaal (puin en/of stobben). Een meldingsformulier is in dat geval niet noodzakelijk.
spreekuur ombudsfunctionaris

Het telefonisch spreekuur op maandagavond komt voorlopig te vervallen. Wanneer u mevrouw Faber wilt spreken, kunt u dit melden bij de gemeente (( 3018911). Uw melding wordt dan aan haar doorgegeven. Vervolgens neemt mevrouw Faber contact met u op.

spreekuur maatschappelijk werk

woensdagen van 10.30 tot 11.30 uur, Schoolstraat 9, Bedum (kan zonder afspraak). ( 050-3017411.
Spreekuur sociaal raadslieden: dinsdagen van 9.00 tot 10.00 uur, Schoolstraat 9, Bedum (kan zonder afspraak). ( 050-3011124.

spreekuur Hajon

Het bureau voor jeugdhulpverlening Hajon houdt iedere donderdagmiddag (gratis) van 15.00- 16.00 uur spreekuur in het gemeentehuis, Schoolstraat 1 te Bedum.

politie

alarmnummer: 112
Niet urgente meldingen: 0900-8844 (lokaal tarief)

N.B. Het politiebureau aan De Vlijt in Bedum is op werkdagen van 8.30 tot 12.00 en van 13.30 tot 17.00 uur geopend. De buurtagenten voor de gemeente Bedum zijn de heer G.J. Smit en mevrouw J.F. Scheper.