Provincie Utrecht

Persbericht

GS hebben in bepaalde gevallen geen bezwaar tegen reclameopschriften bij bedrijven

11-3-2003
Met het vrijstellingsbesluit reclameopschriften staan GS in bepaalde gevallen via een vrijstelling reclameopschriften toe waarvoor tot nu toe individuele ontheffingen worden afgegeven. Dit heeft als effect dat aanvragen van een ontheffing voor een reclameopschrift binnen een bepaalde afmeting niet meer nodig zijn en daardoor betaling van leges aan GS vervalt. Een vorm van deregulering dus. Wel zal strikt worden toegezien op de naleving van de algemene voorschriften verbonden aan de vrijstelling.

Het vrijstellingsbesluit geldt voor opschriften op (bedrijfs)gebouwen of bij de inrit naar die gebouwen. Het geldt ook voor tijdelijke opschriften zoals bouwborden, uitvoeringsborden voor wegwerkzaamheden, makelaarsborden, opschriften voor de verkoop van agrarische producten, educatieve monumentenborden, informatieborden bij de ingang van (natuur)gebieden en opschriften op benzineverkooppunten. De voorschriften verbonden aan de vrijstelling zijn toegespitst op specifieke gevallen zoals plaats, boodschap en afmetingen.

Het verlenen van vrijstellingen past in het streven naar deregulering en het terugdringen van het aantal gedoogsituaties.

Alvorens opschriften te plaatsen, is het verstandig contact op te nemen met het Serviceloket Groene Regelgeving, tel. 030-2582382, e-mail groeneregelgeving@provincie-utrecht.nl

Meer informatie: Els Hofman, telefoon 030-258 33 25 of Els.Hofman@provincie-utrecht.nl