Gemeente Zwolle

Brandweer zoekt vrijwilligers


Datum uitgave: 11-03-2003

Onderwerp: veiligheid

Brandweer Zwolle wil ook de komende jaren het brandweerkorps op sterkte houden en is daarom opzoek naar vrijwilligers. Belangstellenden kunnen zich aanmelden voor een informatieavond op 25 maart om 19.30 uur in de kazerne aan de Harm Smeengekade 13 in Zwolle. Ook kan men zich aanmelden als vrijwilliger bij de brandweer door middel van het aanvragen van een aanmeldingsformulier. Dit formulier kan men bestellen bij het secretariaat van de Brandweer, per telefoon (038) 498 22 52 of (038) 498 28 28 of per e-mail, brandweer@zwolle.nl. Op dezelfde manier kan men zich aanmelen voor de informatieavond. Na aanmelding via het ingevulde aanmeldingsformulier krijgt iedereen een uitnodiging voor een gesprek. Mensen, die eerder belangstelling toonden voor deze vrijwilligersbaan, worden automatisch aangeschreven om te kijken of men nog belangstelling heeft.

Brandweer Zwolle is op zoek naar ongeveer twaalf nieuwe collega´s, die als vrijwilliger in een team willen werken. Mensen, die tijd en energie willen steken in een soms zware, maar altijd dankbare taak. Wel moet men technisch inzicht hebben en over een goede lichamelijke vaardigheid en conditie beschikken.

Taken
De brandweer in Zwolle blust uiteraard brand, maar verleent bijvoorbeeld ook hulp bij ongevallen, waarbij mensen en/ of dieren zijn betrokken. Daarnaast verleent de brandweer hulp in en op het water, bestrijdt ze ongevallen met gevaarlijke stoffen en hebben een taak bij de rampbestrijding

Brandweer Zwolle
Brandweer Zwolle heeft ongeveer 80 vrijwilligers en 28 beroepsmensen in dienst om daadwerkelijk branden te blussen. Dit noemt men bij de brandweer, de parate dienst. Daarnaast heeft de brandweer een afdeling Preparatie (o.a. voertuig onderhoud, aanschaf materieel, etc.), Preventie (het voorkomen van brand) en Managementondersteuning voor het hele korps. Zwolle beschikt over drie brandweerkazernes van waaruit men op pad gaat, de zogenoemde uitrukposten. De adressen zijn: Harm Smeengekade (centrum), Jan van der Heydenstraat (Zuid) en één aan het Prunuspark in Berkum. De kazerne in het centrum van de stad bestaat uit beroepspersoneel, in de avond- en nachturen en in de weekeinden aangevuld met twee vrijwilligers. De posten in Zuid en in Berkum zijn volledig bemenst door vrijwilligers.

Externe instanties:
Brandweer zwolle

Bron: Communicatie
Datum van 11-03-2003 tot 25-03-2003