Ingezonden persbericht

PERSBERICHT
11 maart 2003

DE GROOTSTE EUROPESE HOTELKETENS EN WORLDRES
VORMEN NIEUWE JOINT VENTURE

Six Continents, Accor en Hilton International investeren in WorldRes Europe als on line boekingssysteem voor hotels

De hotelgroep Six Continents kondigde tijdens de "International Tourism Exchange" beurs in Berlijn, de oprichting van een nieuwe joint venture met Accor en Hilton International aan. De joint venture neemt deel aan WorldRes Europe, die hun hotels in heel Europa on line op de markt zal brengen en verkopen. Via het online reserveringssysteem en via het Europese filiaal van WorldRes wordt het hotelaanbod aangeboden. Deze overeenkomst wordt op dit moment nog door de Europese Commissie onderzocht voor goedkeuring.

De drie hotelgroepen zijn tot het akkoord gekomen om een ruime keuze aan hotels en tarieven via WorldRes Europe aan te bieden, zodat websites over de hele wereld de vooraanstaande hotelmerken uit Europa kunnen aanbieden en verkopen. WorldRes Europe zal de hotels op verschillende manieren verkopen, zoals, onder andere, met netto groothandelsprijzen, pakketten en afzonderlijk onderhandelde prijzen.

"We moeten onze hotels via het internet zo breed en doeltreffend mogelijk verspreiden," stelt Richard North, CEO van Six Continents Hotels. "WorldRes Europe heeft aangetoond dat het een volautomatisch, goedkoop en kwalitatief goed verdeelpunt voor verschillende merken kan oprichten dat aantrekkelijk is voor zowel hotelleveranciers, kleinhandelaars op het internet als consumenten. Dit zijn de kwaliteiten die Six Continents Hotels zoekt bij zijn verdelers van prijzen en overzichten en WorldRes Europe voldoet hier perfect aan".

Sinds de start van zijn activiteiten in Europa in 1997 is WorldRes een toonaangevend netwerk voor de verspreiding van hotels via het internet. Het netwerk ondersteunt de belangrijkste reiswebsites en zoekmachines in Europa, waaronder Opodo, AOL UK, Lycos Europe, Virgin Airlines, Accommodation Search Engine (ASE), Freeserve en Hotel.de. Het WorldRes boekingssysteem bestaat in zeven talen waaronder Nederlands, Engels, Frans, Duits, Italiaans, Portugees en Spaans. Duizenden individuele hotels in heel Europa verkopen nu al via hetzelfde netwerk door gewoon te verbinden met het WorldRes systeem (www.worldres-europe.com).

"Het on line boeken van hotels is het succesverhaal van de elektronische handel en Europa is de grootste hotelmarkt in de wereld - deze gezamenlijke investering in WorldRes Europe is een heel belangrijke stap voor ons allemaal," zegt Wolfgang Kitza, CEO van WorldRes. "We werken al jaren samen met de grootste hotelketens in de wereld. Via onze verbinding met hun reserveringssysteem en onze gezamenlijke investering in WorldRes Europe zullen we nauw blijven samenwerken om de technologie en de doeltreffendheid van on line reserveren verder te verbeteren."

Over WorldRes
WorldRes is een vooraanstaand netwerk voor het on line reserveren van hotels, met keuze uit meer dan 30.000 hotels. Het netwerk telt meer dan 2.000 webverdelingspartners, reisagenten en wereldwijde verdelingssystemen. WorldRes.com bezit en ondersteunt ook de consumentenwebsite PlacesToStay.com (www.placestostay.com). WorldRes.com is opgericht in 1995, heeft zijn hoofdzetel in San Mateo, Californië, en wereldwijde kantoren in Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

Over Six Continents
Six Continents is een vooraanstaande wereldwijde hotelgroep met meer dan 3.300 hotels, verspreid over bijna 100 landen en streken, en meer dan 2.000 restaurants en bars in het Verenigd Koninkrijk en Duitsland.


- Six Continents Hotels is een vooraanstaande wereldwijde hotelgroep. InterContinental Hotels & Resorts, Crowne Plaza Hotels & Resorts, Holiday Inn, Express by Holiday Inn en Staybridge Suites zijn enkele van zijn merken. De groep bezit, exploiteert en verleent concessies aan meer dan 3.300 hotels en meer dan 515.000 hotelkamers in bijna 100 landen en streken over de hele wereld.
- Six Continents Retail is de grootste groep in het Verenigd Koninkrijk die pubs, bars en restaurants uitbaat, met meer dan 2.000 vestigingen en merken zoals Vintage Inns, Harvester, Toby, Browns, All Bar One, It's A Scream, O'Neill's, Edward's, Ember Inns en Goose.
- Britvic Soft Drinks is één van de grootste fabrikanten en distributeurs van merkfrisdranken in het Verenigd Koninkrijk, met merken als Tango, Robinsons, Britvic en de Britse licentie voor Pepsi.
Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht