Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, dinsdag 11 maart 2003

Brommerdieven ook verdacht van greep in kassa en woninginbraken

De politie van het team PrinsenBeemden denkt met de aanhouding van drie mannen uit Breda (18,18 en 16 jaar) tenminste elf misdrijven te hebben opgelost. De mannen hebben in wisselende samenstelling zich schuldig gemaakt aan een greep in de kassa van een winkel in Teteringen, twee woninginbraken en vier bromfiets c.q. scooterdiefstallen. Ook verdenkt de politie één van de mannen ervan dat hij vier keer een valse aangifte gedaan heeft van bromfietsdiefstal om daarmee de verzekering op te lichten.

De politie heeft vanmorgen een 18-jarige Bredanaar aangehouden. De man wordt verdacht het in vereniging met anderen plegen van tenminste vier brommerdiefstallen. Het gaat om een diefstal van een bromfiets uit een parkeergarage aan de Nieuwe Bouwlingstraat in Oosterhout en drie bromfietsdiefstallen in Breda namelijk vanaf het Aardrijk, de Raaimoeren en de St. Ignatiusstraat. Ook verdenkt de politie de vanmorgen aangehouden verdachte van het meerdere keren doen van een valse aangifte van brommerdiefstal. De politie kwam de man op het spoor omdat hij in de Haagse Beemden gezien werd door de rechtmatige eigenaar toen hij op diens gestolen brommer reed. De aanhouding van deze man is de derde in het rechercheonderzoek.

Vrijdag 7 maart jl. werd al een andere 18-jarige man zonder vaste woon-of verblijfplaats aangehouden en gisteren hield de politie een 16-jarige jongen uit Breda aan. Deze twee mannen worden verdacht van inbraken in woningen aan de Cornelis Joostraat te Breda (20 september 2002)waarbij parfums werden gestolen en aan de Rooiakker te Ulvenhout (17 oktober 2002) waarbij een DVD-speler en een laptop werden buitgemaakt. Het tweetal wordt verder verdacht van een greep in de kassa van een sigarenwinkel aan de Hoolstraat in Teteringen op 31 oktober 2002. Een van de mannen ging de winkel binnen en deed een greep in de kassa, terwijl zijn kompaan buiten op de brommer wachtte. Het drietal wordt verder verdacht van betrokkenheid bij de diefstallen van de al eerder aangehaalde vier bromfietsen. De verdachten zijn in verzekering gesteld.

Politie houdt vernieler aan

BREDA: De politie heeft gistermiddag omstreeks 17.30 uur op de Slingerweg 30-jarige zwerver aangehouden. De man wordt ervan verdacht samen met een nog onbekende man met stenen twee ruiten van een in aanbouw zijnd pand aan de Prinsenkade te hebben vernield. Na de vernieling bedreigde hij een werknemer van het bedrijf die hem op zijn daad aansprak. De politie kon de verdachte aanhouden op basis van het opgegeven signalement. De politie is nog op zoek naar zijn mededader. De verdachte is vanmiddag in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Politie houdt messendief aan

BREDA: De politie heeft gisteravond omstreeks 20.35 uur op de Willemstraat te Breda een 39-jarige zwerver aangehouden ter zake diefstal. De politie kreeg een melding dat een man vanuit een broodjeszaak aan het Stationsplein twee grote messen had weggenomen. De politie heeft de verdachte op basis van het opgegeven signalement aangehouden. De messen werd niet meer aangetroffen. De politie maakt proces-verbaal op.

Automobilist rijdt tegen boom

RIJSBERGEN: Gisteravond is bij een eenzijdig verkeersongeval; op de Nelleveldstraat in Rijsbergen (gemeente Zundert) een 19-jarige man uit Rijsbergen gewond geraakt. De man reed met zijn auto over de Nelleveldstraat, komende uit de richting Antwerpsebaan en rijdende in de richting Pannenhoefsebaan te Rijsbergen. De bestuurder wist zijn voertuig in een scherpe bocht naar rechts niet onder controle te houden waardoor hij circa 50 meter na deze bocht tegen een aan de linkerzijde van de weg staan boom botste. De brandweer heeft de bestuurder, die bekneld zat, uit zijn benarde positie bevrijd. Hij is daarna door een ambulance van de GGD overgebracht naar een ziekenhuis in Breda. Hij heeft in elk geval zijn onderkaak gebroken.

Auto-inbraken

MOERDIJK: Dit weekeinde is op verschillende plaatsen ingebroken in personenauto`s. Op de Paulstraat te Fijnaart werd ingebroken in een blauwe Mitsubishi. Hiervan werd een ruitje vernield waarna men een autoradio heeft weggenomen. Op de Kloosterlaan te Langeweg was het doelwit een gele Volkswagen. Van deze auto werd een slot geforceerd en een autoradio ontvreemd. Op de St.Jansstraat te Standaardbuiten werd ingebroken in een Peugeot. Hiervan werd een portier geforceerd. Ook uit deze auto is een autoradio ontvreemd.

Ruzie mogelijk aanleiding voor schietpartijen

BREDA - De twee schietpartijen, die gisteravond in de wijk Princenhage zijn gebeurd hebben vrijwel zeker iets met elkaar te maken. De 37 jarige Bredanaar die kort voor middernacht na de tweede schietpartij kon worden aangehouden wordt verdacht van betrokkenheid. Een meningsverschil zou tot ruzie en de schietpartij hebben geleid.

Rond 20.00 uur kreeg de politie een melding dat er geschoten zou zijn bij een café aan het Mgr. Nolensplein. De schietpartij die buiten op straat plaatsvond zou zijn gevolgd op een handgemeen, dat eerder in een bruin café was gebeurd. De dader van de schietpartij zou gevlucht zijn in een rode auto. Om 22.15 uur volgde een tweede schietincident. Dit keer op de Hagehof in Princenhage. Daar werd diverse keren op de woning geschoten van de man die eerder bij de ruzie op het Mgr. Nolensplein was betrokken. Op het moment van de schietpartij waren vier mensen in het huis aanwezig. Niemand raakte gewond. Voor de politie is onduidelijk waar de ruzie om gaat, omdat betrokkenen daar tot nu toe niet erg duidelijk over zijn. Zes rechercheurs zijn op de zaak gezet. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Verdachte woninginbraak aangehouden

BREDA - De politie heeft gisteravond een 39 jarige Bredanaar aangehouden, die wordt verdacht van een woninginbraak aan de Teteringsedijk in Breda. De bewoner die ziek op bed lag werd gewekt door een hoop lawaai toen zijn voordeur werd geforceerd. Hij stond vervolgens oog in oog met de dader van de inbraak. Het signalement van de man kwam de politie bekend voor. De zoektocht naar de verdachte werd de politie nog wat makkelijker gemaakt omdat volgens het slachtoffer de dader een fles bier in zijn handen had. De Bredanaar werd in de directe omgeving lopend aangetroffen en door de politie aangehouden. In een plastic draagtas zat niet alleen gereedschap, maar ook nog een autoradio. De politie gaat op zoek waar deze spullen zijn buitgemaakt.

Inbraak bij bedrijf

BREDA - Bij een bedrijf aan de Wildhage in Teteringen zijn vannacht bij een inbraak een computer en een printer weggehaald. De dader(s) kwamen het pand binnen via de achterzijde en vernielden een toegangsdeur. De omvang van de schade is niet bekend.

Verkeerscontrole

ETTEN-LEUR - De politie in Etten-Leur heeft gisteravond op de Concordialaan en het Van Bergenplein in Etten-Leur een verkeerscontrole gehouden. De aandacht ging vooral uit naar de technische staat van voertuigen, zoals verlichting. Ook werd van bestuurders een blaasproef afgenomen.

Van de 41 blaasproeven bleek geen van de bestuurders te veel te hebben gedronken. Ter zake verlichting vielen drie processen-verbaal. In totaal werden 73 bestuurders gecontroleerd. Een 33 jarige inwoner uit Etten-leur kreeg van de politie een proces-verbaal, omdat hij de controles van de politie probeerde te frustreren door met een bord langs de kant van de weg te gaan staan, waarop hij de controle aankondigde. De controles werden gehouden naar aanleiding van een verzoek, dat de wijkagenten in het betreffende gebied hadden gekregen, van wijkverenigingen. De controles zullen worden herhaald.

Bron: Willem van Hooijdonk