Ingezonden persbericht


Persbericht

11 maart 2003

Op Dag van Overijssel ruim 50 bezoekers geïnteresseerd in Virtual Reality

Tijdens de Dag van Overijssel, op zaterdag 8 maart, zijn ruim 50 bezoekers naar kunstruimte Villa de Bank in Enschede gekomen om te zien wat Virtual Reality precies is en hoe het toegepast wordt binnen de verschillende projecten. De bezoekers hebben onder andere een digitale wandeling door het Kennispark van Twente gemaakt, live meegekeken hoe de internetapplicatie werkt waarmee de arts virtueel kan oefenen op de plaatsing van een vaatprothese en een kijkje genomen in de toekomst met de animatiefilm: "de wereld van de marine in 2022".

VR Valley Europe

VR Valley Europe heeft de kansen voor de regio op het gebied van VR en de mogelijkheden om die kansen te grijpen geanalyseerd. Vanuit deze analyse zijn de VR speerpunten voor de regio, op Europees niveau, vastgelegd.

Het streven is het succes van VR Valley Twente voort te zetten. De ambitie is om dit op Europees niveau te doen. Tevens draagt VR Valley zorg voor een goede en bestendige invoering van de verkregen kennis en resultaten in de regionale structuren en ondernemingen, door middel van:
* Het uitbouwen en bestendigen van kennis, netwerken en faciliteiten op het gebied van Virtual Reality.
* De opbouw van nieuwe, business georiënteerde projecten en netwerken met een focus op regionale speerpunten, zoals Industrial Design, business process modelling en Medical Applications.
* Het vervullen van een wervende functie voor Virtual Reality in de regio Twente ten aanzien van het bedrijfsleven, onderzoek en onderwijs.
Er wordt op projectbasis gewerkt en een koepelorganisatie (Stichting Virtual Valley Twente) bevorderd de interactie tussen de projecten en daarmee de ontwikkeling van het netwerk. Uitgangspunt hierbij is de focus op een drietal voor de regio kansrijk geachte economische sectoren: 1. Industrial Product Development
2. Business Process Modelling
3. Medical technology

Mede mogelijk gemaakt door de Provincie Overijssel en het Europese Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO)