Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

Oosterhout, 11 maart 2003

Team Loon op Zand:
Vrouw raakt gewond bij verkeersongeval LOON OP ZAND - De politie behandelde op 10 maart 2003 een verkeersongeval op de Midden Brabantweg. Rond 12.10 uur reed een 31 jarige inwoner uit Best met zijn auto over de Midden Brabantweg komende uit de richting van Tilburg. Bij de kruising met De Horst sloeg hij linksaf. Hij verleende daarbij vermoedelijk geen voorrang en kwam in botsing met een 51 jarige bestuurster uit Udenhout. Zij reed in een personenauto en kwam vanuit de richting Kaatsheuvel. Na de aanrijding klaagde de bestuurster over pijn in haar nek en werd voor onderzoek per ambulance overgebracht naar het Twee Steden ziekenhuis te Tilburg. Vermoedelijk heeft ze een hersenschudding opgelopen. Beide voertuigen liepen flinke schade op.

Verkeersongeval met letsel LOON OP ZAND Op maandagmiddag 10 maart 2003 kwam een fietser in aanrijding met een automobilist. Een 35 jarige inwoner uit Tilburg fietste rond 17.00 uur vanuit de richting Bergstraat over de Blauwloop. Op de kruising met de Duiksehoef en Kraanven kwam de fietser in botsing met een personenauto. Vermoedelijk verleende de fietser geen voorrang aan de van rechts komende auto. Hierbij liep de fietser verwondingen op aan zijn gezicht en zijn benen.
De auto werd bestuurd door een 54 jarige inwoner uit Kaatsheuvel.

Jeugdige vernieler opgepakt KAATSHEUVEL De politie arresteerde een minderjarige jongen uit Loon op Zand.
De jongen wordt verdacht van vernielingen aan autos. De feiten werden gepleegd tijdens carnaval op maandag 3 februari. In de Van Salm Salmstraat en de Willibrordusstraat waren kentekenplaten van geparkeerd staande autos omgebogen. Verder sneuvelde er een buitenspiegel en de dakrail van een auto. In totaal deden vier gedupeerde auto-eigenaren aangifte bij de politie. De politie stelde een onderzoek in en kwam de verdachte op het spoor aan de hand van getuigenverklaringen. De jongen heeft de feiten bekend. Daarbij is gebleken dat hij alleen handelde. Omdat het de eerste keer is dat de jongen met politie en justitie in aanraking is gekomen, krijgt hij de kans om een werkstraf te ondergaan bij Bureau Halt. Voorwaarde is wel dat hij de schade aan de gedupeerden vergoedt.

Team Gilze en Rijen:
Diefstal kleine bulldozer GILZE : Er is ingebroken in een stal aan de Besterd. Deze inbraak vond plaats tussen maandag 10 maart 20.30 uur en dinsdag 11 maart 07.30 uur. Vanuit de stal is een zogenaamde loader gestolen (klein model bulldozer). De eigenaar verklaarde dat het apparaat een waarde van 31.000,- heeft. De daders zagen kans het ding te starten en over een weiland naar het Geuzenpad te rijden, waar het vermoedelijk op een ander voertuig is geladen.

Team Geertruidenberg Drimmelen: Vrouw raakt lichtgewond bij aanrijding GEERTRUIDENBERG: Op dinsdagmorgen 11 maart omstreeks 06.55 uur vond er een aanrijding plaats tussen twee personenauto`s op de kruising Stationsweg - Julianastraat te Geertruidenberg. Een 20-jarige bestuurder uit Lexmond reed over de Stationsweg en kwam vanuit de richting Raamsdonksveer. Op het moment dat een voor hem rijdende auto rechtsaf de Julianastraat inreed, ging hij naar links en kwam terecht op de rijstrook voor tegemoetkomend verkeer. Hij kwam toen frontaal in botsing met een auto die werd bestuurd door een 25 jarige vrouw uit Geertruidenberg. Deze kwam vanuit de Julianastraat en sloeg op de kruising met de Stationsweg linksaf, in de richting Raamsdonksveer. Beiden hadden elkaar vermoedelijk niet gezien doordat de afslaande auto het zicht enigszins belemmerde. De ambulance van de GGD is wel ter plaatse geweest voor de vrouw uit Geertruidenberg. Van het ambulancepersoneel kreeg zij het advies om langs de huisarts te gaan. Beide voertuigen zijn door een takelbedrijf opgehaald.

Team Waalwijk:
Boetes bij verkeerscontroles WAALWIJK: Op diverse plaatsen in de gemeente Waalwijk hield de politie verkeerscontroles. Daarbij zijn bekeuringen uitgeschreven voor de navolgende overtredingen
* 10 x voor het niet dragen van de autogordel,
* 1 x voor het niet kunnen tonen van een kentekenbewijs en een rijbewijs,

* 1 x voor het rijden met een verlopen rijbewijs,
* 10 x voor foutief parkeren,
* 1 x voor het niet hands-free mobiel bellen tijdens het autorijden,
* 3 x voor verlopen APK
* 2 x voor overschrijding van de maximum snelheid. De komende dagen zullen er nog meer algemene controles gehouden worden.

Team Oosterhout:
Verkeerscontroles
OOSTERHOUT: Op maandag 10 maart hield de politie verkeerscontroles op de Bredaseweg, de Burgemeester Elkhuizenlaan, de Sterrenlaan en de Kruidenlaan te Oosterhout verkeerscontroles gehouden. In totaal werden er 20 bekeuringen uitgeschreven.
* 18 x voor het niet dragen van de autogordel,
* 1 x voor het rijden op een bromfiets zonder bromfietscertificaat,
* 1 x voor het niet APK gekeurd zijn van de auto.
Politie ontmantelt hennepkwekerij OOSTERHOUT: Op maandag 10 maart omstreeks 16.10 uur trof de politie bij een onderzoek in een woning aan de Klappeijstraat te Oosterhout, in een speciaal ingerichte kamer, een grote hoeveelheid hennep aan. Tevens werd een grote hoeveelheid plakjes hasj aangetroffen. In de schuur vond de politie een hennepkwekerij. In totaal stonden er 4 moederplanten, 96 hennepplanten en 248 hennepstekjes en andere benodigdheden voor de hennepkwekerij. Al deze goederen werden met toestemming van de Officier van Justitie vernietigd. De bewoners, een 46- jarige en een 52-jarige man uit Oosterhout, werden aangehouden. Beide verdachten zijn in verzekering gesteld en de politie onderzoekt de zaak.

Aanhouding winkeldief
OOSTERHOUT: Op maandag 10 maart omstreeks 16.00 uur arresteerde de politie een 18- jarige Oosterhouter. De man probeerde bij een winkel aan de Loevensteinlaan te Oosterhout, twee blikjes vis te stelen. Hij had de blikjes in zijn jas gedaan en verliet zonder te betalen de winkel. Hij bekende de diefstal en is na verhoor weer in vrijheid gesteld. Bij zijn vrijlating kreeg hij meteen de dagvaarding mee voor de terechtzitting.

Bron: Jeroen Steenmeijer