Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 11 maart 2003.

88-jarige vrouw van tas beroofd

TILBURG - Aan de Tafelbergstraat is gistermiddag om vijf uur een 88-jarige vrouw van haar tas beroofd. De vrouw was te voet op weg naar huis. Een nog onbekende man, die de vrouw van achteren benaderde, rukte de tas uit de handen van de vrouw en liep hiermee hard weg in de richting van de Oerlesestraat. Daar zag de vrouw de tasjesrover in een klein model grijze auto stappen. Omdat de vrouw slecht ziende is kon zij geen kenteken van de auto opnemen. Al met al een laffe beroving.

Tasjesrover aangehouden

TILBURG - Aan het Wagnerplein hebben agenten gisteravond om vijf over halftien, mede door toedoen van een nog onbekende man, een tasjesrover aan kunnen houden. De man had kort daarvoor aan het Wagnerplein een 27-jarige vrouw uit Tilburg van haar tas beroofd. In deze tas zaten onder andere een portemonnee met ruim 150 euro en een mobiele telefoon. De daders, die op een gele scooter reden werden door een getuige met de auto achterna gezeten en deze kwam even later met één van de verdachten terug naar de plaats delict. Personeel van de districtsrecherche wil graag in contact komen met deze moedige automobilist Daarom hoopt de politie dat deze man zich wil melden. De aangehouden verdachte is in verzekering gesteld.

Glaasje op

TILBURG - Aan de Broekhovenseweg hebben agenten gisteravond om kwart over acht, na een routinecontrole, een 52-jarige Tilburger aangehouden. De man bleek met drank op achter het stuur van zijn auto te zitten. Aan het bureau blies de Tilburger 0,7 promille. Met een geldboete van 190 euro mocht de man weer naar huis. Hij kreeg ook een rijverbod van twee uren.

Tilburger met ontzegging is snelheidsduivel

TILBURG - Aan de Quirijnstoklaan in Tilburg hebben agenten gisteravond om tien voor tien een 28-jarige Tilburger aangehouden. Agenten zagen de man voor het eerst rijden toen zij hun dienstauto aan het aftanken waren. Dat was aan de Kempenbaan. Op het moment dat zij weg wilde rijden stopt bij dit tankstation ook de verdachte met zijn auto en valt het de agenten op dat de man zich zenuwachtig gedraagt. Dat wordt ook snel duidelijk waarom. Het rijbewijs van de man bleek ingevorderd. Als de agenten de man kort daarna met zijn auto zien rijden ontstaat er een achtervolging onder andere over de Ringbaan oost, de Nieuwe Bosscheweg, de Petrus Loosjesstraat en de Quirijnstoklaan. Hierbij loopt de snelheid op tot ongeveer 120 kilometer per uur. De man werd hierop met aangehouden daarbij vond hij het nodig de agenten te beledigen. Met een fors aantal bekeuringen op zak mocht hij weer naar huis. Zonder auto overigens want die werd in beslag genomen.

Relatieproblemen

TILBURG - Vannacht om tien voor één hebben agenten aan de Dr. Deelenlaan een 41-jarige Tilburger aangehouden. De man had van de caravan van zijn 38-jarige ex, die aan de Oude Bosschebaan in Udenhout staat een ruit vernield.

Fietsendief

TILBURG - Vannacht om tien voor halfvijf hebben agenten aan de Spoorlaan een 22-jarige man uit Tilburg aangehouden Die liep langs dezer weg met een gestolen fiets te sjouwen.

Tankstation overvallen

TILBURG - Vanmorgen om kwart over zeven werd er aan de Ringbaan Oost een tankstation overvallen. De nog onbekende man kwam het tankstation binnen en gaf de 19-jarige medewerkster uit Rossum een briefje met de tekst: "geef mij geld of ik schiet". Om deze tekst kracht bij de zetten hield de overvaller zijn hand in de rechter jaszak. Hij maakte enkele honderden euro`s buit en verdween te voet in de richting van de Ringbaan Nood.

Hennepkwekerij

TILBURG - Aan de Kastanjestraat is vanmorgen rond halftwaalf een 26-jarige vrouw aangehouden. Op de zolder van haar woning werd een hennepkwekerij met 230 plantjes aangetroffen. De kwekerij is geruimd.

Dronken bromfietser

TILBURG - Vanmiddag rond de klok van twee uur hebben agenten aan de Korvelseweg een 39-jarige Tilburger aangehouden nadat kwam vast te staan dat hij met drank op een bromfiets bestuurde. Aan het bureau blies hij bijna 1.45 promille. De man kreeg een dagvaarding uitgereikt en een rijverbod van zeven uur mee.

Bron: Carel Bouman