Gemeente Amstelveen

Integrale aanpak veiligheid

Het college van burgemeester en wethouders stemde op 11 maart 2003 in met de nota integraal veiligheidsbeleid 2002 - 2006. Integraal veiligheidsbeleid houdt in dat alle ontwikkelingen op het gebied van veiligheidsbeleid voortaan in samenhang en in samenwerking met alle betrokken partijen wordt behandeld. Amstelveense inwoners, bedrijven en instellingen horen hier zeker bij.

In 2003 organiseert de gemeente rondetafelgesprekken met inwoners, bedrijven en instellingen. Op uitnodiging van de burgemeester zal met Amstelveense burgers, het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties gesproken worden over de knelpunten die zij ervaren bij hun gevoel van veiligheid.
De gemeente Amstelveen stelt een Platform Integraal Veiligheidsbeleid in. Dit platform adviseert het college van B&W over de volgorde van de aanpak van veiligheidsproblemen en de gewenste richting van het veiligheidsbeleid.

De Integrale veiligheid wordt bekeken aan de hand van een zestal beleidsthema's. Het gaat om Jongeren en Veiligheid, Leefbaarheid en Veiligheid in de wijken en op bedrijventerreinen, Geweld en Agressie, Gebouwde omgeving en veiligheid, Vergunningverlening, Toezicht en handhaving en tenslotte Crisisbeheersing.

Als eerste stap naar het ontwikkelen van veiligheidsplannen wordt een veiligheidsanalyse uitgevoerd. Deze analyse biedt aanknopingspunten voor de uitgangssituatie op het gebied van veiligheid in Amstelveen.

De Integrale aanpak van Veiligheid vloeit voort uit de Toekomstvisie Amstelveen 2020+, de Kwaliteitsimpuls "veiligheidsgevoelens" en het collegeprogramma 2002 -2006.