Korps: Brabant-Noord, plaats: Boxtel 11-03-2003 Persberichten district Aa & Dommel

VERKEERSCONTROLE, Sint Michielsgestel

Maandag zijn op verschillende plaatsen in de gemeente Sint Michielsgestel verkeerscontroles gehouden. De controles staan in het teken van het verhogen van de verkeersveiligheid. Er werden in totaal 56 bekeuring uitgeschreven. Ze bleken 13 van de 18 gecontroleerde bromfietsen een te hoog vermogen te hebben. Verder werden 19 personen bekeurd omdat ze hun autogordel niet om hadden. 18 bestuurders werden bekeurd omdat ze te hard reden. Van een van die bestuurders werd het rijbewijs ingevorderd, omdat hij meer dan 50 km te hard reed. Hij reed 145 km/u op de Bosschebaan in Sint Michielsgestel. Verder werden nog 6 personen voor andere overtredingen bekeurd.

VRACHTAUTO GESTOLEN. MANNEN AANGEHOUDEN, Helvoirt\Geldermalsen

In de maandagavond is vanaf de Dokter van Oirschotstraat in Helvoirt een vrachtauto gestolen. Rond middernacht werd door de politie Gelderland de auto gezien op de A2. Het lukte de politie Gelderland om de vrachtauto op de A2 nabij Geldermalsen te laten stoppen. Drie inzittenden wisten uit de auto weg te vlucht. Een van hen, een 39-jarige man uit Geldermalsen kon direct worden aangehouden. Met behulp van een speurhond kon even later ook een tweede man, 35 jaar uit Geldermalsen worden aangehouden. De laatste raakte bij de aanhouding licht gewond. De twee zijn voor verder onderzoek ingesloten.

MANNEN AANGEHOUDEN VOOR INBRAAK WINKEL, Vught

Dinsdagmorgen zijn twee mannen, 30 en 31 jaar uit Eindhoven, aangehouden. Rond 07.15 uur werd gemeld dat met een auto de pui van een Radio en TV zaak aan het Marktveld in Vught was geramd. Getuigen zagen dat een rode auto de gevel ramde en de inzittenden spullen uit de winkel wegnamen. Voordat de politie ter plaatse was, was de rode auto weer weggereden. De auto werd even later gezien op de Leeuwensteinlaan in Vught. Na een korte achtervolging lieten de inzittenden van de rode auto, de auto achter en probeerden te voet te ontkomen. Het tweetal kon op de Moolengraaflaan in Vught worden aangehouden. De auto waarin ze reden bleek in de nacht van maandag op dinsdag te zijn gestolen in Eindhoven. De twee mannen zijn voor verder onderzoek ingesloten.

AANHOUDINGEN VOOR VERNIELINGEN, Helvoirt

Met de aanhouding van drie jongeren uit Helvoirt heeft de politie een aantal vernielingen in de nacht van dinsdag 4 op woensdag 5 maart in het centrum van Haaren opgelost. In die nacht werden zowel aan een vrachtauto als een personenauto vernielingen gepleegd. Spiegels, ruitenwissers en grills werden afgebroken Verder werden straatnaamborden, de verlichting in een tuin bij een woning en een hek rond een tuin vernield. Tegen het drietal is proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor zijn ze heengezonden.