Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

Vignette introduceert portal suites

"Live in dertig dagen"promotie voor bestaande klanten

Amsterdam, 11 maart 2003 - Vignette Corp. heeft haar nieuwe Vignette Portal Suites geïntroduceerd, onderdeel van de Vignette V7 productgroep. De Vignette Portal Group Suite, Vignette Portal Business Suite en Vignette Portal Enterprise Suite bieden organisaties van alle grootten kant-en-klare functionaliteit waarmee zij hun online activiteiten vanaf één platform kunnen beheren.

Met de Vignette Portal Suites kunnen organisaties snel webapplicaties ontwikkelen, beheren en inzetten door middel van een geïntegreerde oplossing. Door het beheer van portalapplicaties in de handen van zakelijke gebruikers te leggen, verlagen de Vignette Portal Suites de tijd en kosten die gepaard gaan met het introduceren en beheren van portals.

Met Vignette's uitgebreide portfolio van content management- en portalproducten kunnen organisaties op een effectieve en efficiënte manier informatie vanuit verschillende bronnen samenvoegen, beheren en leveren. Zakelijke gebruikers kunnen met iedere Vignette Portal Suite meerdere websites, applicaties en portals beheren. Sites die gebaseerd zijn op het gecombineerde Vignette portfolio kunnen zich aanpassen aan de informatiebehoeften van bezoekers, en consistente, relevante content en applicaties leveren.

Vignette's unieke, brede aanbod zorgt ervoor dat organisaties de voordelen van de real-time enterprise kunnen realiseren door middel van een nieuwe generatie zakelijke webapplicaties. Deze applicaties omvatten functionele silo's, maken gebruik van bestaande infrastructuur en data, beheren informatie en bedrijfsprocessen in de gehele organisatie, en optimaliseren interacties met iedere gebruiker. Vignette V7 biedt het eerste en enige verenigde platform voor zowel het beheren als in real-time leveren van informatie.

Vignette Portal Suites maken gebruik van relevante informatie en processen die zich in silo's in de hele organisatie bevinden, en leveren deze in de juiste combinatie aan interne en externe gebruikers. Met Vignette's content management- en portaloplossingen kunnen bedrijven snel één of meerdere online portalapplicaties ontwikkelen, inzetten en beheren. Deze applicaties maken gebruik van bestaande infrastructuur om de informatie te leveren die gebruikers nodig hebben, op het moment dat zij het nodig hebben.

Vignette Portal Suites zijn gebouwd op basis van open standaarden. Zij verlagen de total cost of ownership door meer kant-en-klare, configureerbare applicatiefunctionaliteit te leveren dan andere beschikbare portaloplossingen. In Vignette's meest recente, halfjaarlijkse klantenonderzoek gaven klanten aan dat hun Vignette applicaties de kosten van webinitiatieven met gemiddeld 40% verlagen, terwijl de ontwikkeling versneld wordt.

Er zijn drie suites ontwikkeld, die toegesneden zijn op verschillende behoeften. Iedere suite ondersteunt XML, J2EE, .Net en webservices. Hierdoor kan optimaal gebruik gemaakt worden van kennis die al aanwezig is in bestaande informatie en systemen in het bedrijf. Iedere suite is ook compatible met de andere suites, zodat bedrijven eenvoudig de functionaliteit uit kunnen breiden als daar behoefte aan is.

Met de Vignette Portal Suites kunnen organisaties:
* gericht complete informatie aan klanten en partners leveren, en het zo eenvoudiger maken om zaken te doen met de organisatie. Dit kan klanttevredenheid verhogen;
* snel portals creëren of aanpassen met gebruik van een eenvoudige, op wizards gebaseerde, configureerbare portal builder;
* werknemers (betere toegang tot) complete informatie bieden, in de context van hun positie en rol in de organisatie; hierdoor kunnen zij beter geïnformeerde beslissingen maken en in real-time reageren op kansen of bedreigingen in de markt;
* ownership kosten verlagen door alle portals in te zetten en te beheren via één platform;
* concurrentievoordeel behalen door snel applicaties te ontwikkelen en in te zetten;
* gebruik maken van huidige en toekomstige investeringen in hard- en software, en zo de noodzaak verminderen om extra componenten in de infrastructuur aan te schaffen.

* Vignette portals: live in dertig dagen

* Door middel van een nieuw programma biedt Vignette huidige klanten de mogelijkheid om in dertig dagen een nieuwe Vignette Portal Group Suite te implementeren en er live mee te gaan. Door de snelle implementatie kunnen organisaties direct waarde genereren uit hun portal initiatieven. Voor meer informatie over deze 'live in dertig dagen'-actie, zie www.vignette.com/portal30.
* Vignette Portal Suites zijn per direct beschikbaar. Licentiekosten voor Vignette Portal Suites beginnen bij ¤172.500. Vignette biedt ook losse componenten van de portalproducten aan. Meer informatie over Vignette's content management- en portaloplossingen vindt u op http://www.vignette.nl.

* Vignette Corp.

* Met Vignette (Nasdaq: VIGN) kunnen ondernemingen real-time voordeel behalen door snel zakelijke webapplicaties te bouwen, in te zetten en te optimaliseren. Ruim 1.600 succesvolle organisaties gebruiken Vignette voor hun webapplicaties. Vignette's hoofdkantoor is gevestigd in Austin, Texas. Daarnaast zijn er kantoren in Amerika, Europa, Azië en Australië. Vignette Benelux is gevestigd in Amsterdam.

* In de Benelux zijn onder andere JobsRepublic, Wegener eMedia en Postbank klant bij Vignette.