Gemeente Eindhoven

Persbericht: 11 maart 2003, no. 39

Oprichting Lokaal Comité Jaar van mensen met een handicap

In Eindhoven is het Lokaal Comité opgericht in het kader van het Europees Jaar van mensen met een handicap. Een jaar dat in het teken staat van gelijke rechten en kansen voor mensen met een beperking in de breedste zin. Voorzitter van het Lokaal Comité is wethouder van welzijn, J. Kuppens. Het Gehandicapten Platform Eindhoven (PGE) is initiatiefnemer. Het comité is intermediair voor het aanvragen van subsidie bij het Nationaal Comité door Eindhovense instellingen en organisaties. Het Lokaal comité stelt zich tot doel:
* Beïnvloeding van de beeldvorming,

* Bevorderen van de integratie van mensen met een handicap in de
* Eindhovense samenleving,

* Beïnvloeding van het lokaal beleid,

* Bevorderen en versterken van de samenwerking tussen de deelnemende organisaties.

In de maand juni organiseert het Lokaal Comité op drie zaterdagen activiteiten op drie verschillende locaties: Stadhuisplein (14 juni) en Sportcomplex Eindhoven-Noord (21 juni) en Genneper Parken (28 juni). De uitvoering van het programma ligt in handen van de stuurgroep van het Lokaal Comité, waaraan deelnemen: PGE, Rode Kruis, PvdA, Loket W, Eindhovense Sportraad en gemeente Eindhoven, dienst Maatschappelijke Ontwikkeling. Iedereen kan deelnemen door zich in te schrijven voor een activiteit, marktkraam of financiële bijdrage.

Meer informatie: Lokaal Comité, p/a Platform Gehandicaptenbeleid Eindhoven, Jan van Lieshoutstraat 11, 5611 EE Eindhoven. Contactpersoon is Thelma van den Akker, mailadres: pge@loketw.nl. Telefoonnummer voor het doorgeven van activiteiten en het aanvragen van subsidie: (040-) 2656280, op werkdagen van 8.30-12.30 uur.

© 2003 Gemeente Eindhoven