Gemeente Dordrecht


---

M.H. Trompweg afgezet

Vincent Brinkhof
Vanmorgen is geconstateerd dat de weg, de M.H. Trompweg, is gaan zakken. Hierdoor zijn scheuren ontstaan in het asfalt. Na onderzoek van de gemeente is de M.H. Trompweg afgezet. De gemeente, het waterbedrijf, Eneco en het gasbedrijf zijn op dit moment bezig met een onderzoek. De weg is afgezet om gevaarlijke verkeerssituaties te voorkomen.

Tussen de Van Heemskerkstraat en Admiraalstraat is de weg afgezet. Het Admiraalsplein is wel bereikbaar vamaf de Karel Doormanweg en Cornelis Trompweg. De omleidingsroutes zijn al aangegeven met borden. De Admiraalstraat en Van Gentstraat, evenals de winkels op het Admiraalsplein zijn wel bereikbaar.

Morgenochtend woensdag 12 maart vindt een technisch overleg plaats met alle betrokken partijen om de oorzaken te achterhalen en om een plan van aanpak op te stellen. In dit plan van aanpak worden maatregelen opgenomen. Daarnaast gaat de gemeente vier keer per dag controleren om verdere scheurvorming en verzakkingen op te nemen. Ook in het weekend vinden controles plaats. De gemeente treft alle maatregelen om de verkeersveiligheid te garanderen.

De bewoners ontvangen begin van de avond een bewonersbrief waarin de ontstane situatie wordt uitgelegd. Tevens is een speciaal telefoonnummer opengesteld waar de bewoners terecht kunnen voor vragen.

Op dit moment vinden bouwwerkzaamheden plaats aan het Admiraalsplein in opdracht van Woondrecht. Hier vindt de bouw van de "Zilvervloot" plaats. In de Zilvervloot komen winkels, appartementen en een parkeergarage.