Gemeente Dordrecht


---

Verbeteren veiligheid in gebouwen van vòòr 1992

Vincent Brinkhof
Burgemeester en wethouders van Dordrecht hebben besloten de raad voor te stellen het beleid "bouwtechnische voorschriften bestaande bouw" vast te stellen.

Bij dit voorstel gaat het om de (brand-)veiligheid van gebouwen die vòòr 1992 zijn gebouwd. In 1992 werd het zogeheten Bouwbesluit vastgesteld. De oude bouwvoorschriften die voor tijd werden gehanteerd dateren van ca. 1930 en zijn onvoldoende volgens de huidige maatstaven voor brandveiligheid.

De bouwtechnische voorschriften bestaande bouw gaan de basis vormen voor de toetsing in het kader van de gebruiksvergunningen. Hetzelfde beleid wordt in alle gemeenten in Zuid-Holland Zuid ter vaststelling aangeboden.

In het beleid wordt bijzondere aandacht geschonken aan Kamerverhuurinrichtingen, omdat in panden met meer dan vier huurders met elk eigen levenspatronen de risico's hoger zijn dan in andere gebouwen.

Het beleid, dat uiteraard ook consequenties heeft voor tal van openbare gebouwen - wordt gefaseerd ingevoerd. In bijzondere gevallen kan het college afwijken van het beleid.