Ingezonden persbericht


VUGHTSE SPORTCLUB PRINS HENDRIK

AFDELING ATLETIEK EN TRIM

PERSBERICHT

Vught, 11 maart 2003

Klomp wint goud en zilver op Europese Indoorkampioenschappen

Atlete Diny Klomp uit Rosmalen heeft afgelopen zondag twee medailles gewonnen op de Europese Indoorkampioenschappen voor Veteranen in Spanje. Klomp werd 9 maart kampioene in de klasse 50 jaar en ouder op de 800 meter, en liep met een Nederlands record naar zilver op de 400 meter. In het indoorstadion van San Sebastian kwam de Prins Hendrik-loopster op de 800 meter na 2 minuten en 41.22 seconden over de meet. Met de 400 meter was ze zeer content door het nationaal indoorrecord in de 50+ -klasse aan te scherpen tot 68.82 seconden.
* Polsstokhoogspringster Monique de Wilt (26) vertrekt vanaf Frankfurt (D) naar het Engelse Birmingham. Daar vinden voor haar zaterdag 15 maart de kwalificaties plaats voor het polsstokhoogspringen bij de Wereldindoorkampioenschappen Indoor. De finale vindt zondagmiddag plaats, en zal een van de hoogtepunten worden van het toernooi in de National Indoor Arena. Daar wordt er een strijd verwacht op hoog niveau, met Stacey Dragila (VS), en de Russische Feofonava, die de afgelopen weken het wereldrecord van elkaar verbeterden. Voor De Wilt wordt het kampioenschap een eerste gelegenheid waarbij ze zich kan nomineren voor de Olympische Spelen, volgend jaar in Athene. De Bossche atlete kwalificeerde zich 4 weken geleden met haar Nederlands record van 4,45 meter, tijdens de Nederlandse indoorkampioenschappen in Gent. Daarmee staat ze momenteel elfde op de IAAF-wereldranglijst. Voor de Prins Hendrik-atlete wordt het het tweede WK Indoor; vier jaar geleden werd ze in het Japanse Maebashi 17e.
* Aanstaande zondag 16 maart vindt in Vught de 11e editie van de Ekiden van Prins Hendrik plaats, tevens de Nederlandse Studenten-kampioenschappen over deze marathonestafette. Van de ruim 70 teams zijn de mannenploeg van de organiserende vereniging, en het nationaal Militair team de sterksten. Zondag vertrekken de ploegen om 12.00u vanaf Sportpark De Koepel in Vught-Noord. Een team van zes lopers loopt dan de marathonafstand van 42195 meter met het doorgeven van de tasuki, de sjerp, die stamt vanuit de Japanse loopsport. De afstanden voor deze Ekiden zijn: 4,8 / 10 / 5 / 10 / 5 / 7,4 kilometer.

Elk jaar doen vele teams mee, waaronder veel groepen vanuit sport- en studentenvereningingen, families en bedrijven. Studentenatletiekclubs doen mee aan de titelstrijd om het Nederlands studentenkampioenschap. Voor KNAU-wedstrijdlopers, studenten, en bedrijven zijn er aparte klassementen.

Volgend jaar organiseert Prins Hendrik de Nederlandse kampioenschappen Ekiden, en wel op 21 maart 2004. EINDE BERICHT

NOOT VOOR DE REDACTIE (