12/03/2003

Inalfa kiest iBaan-oplossing met het oog op bedrijfsbrede toepassing van collaborative engineering

Met iBaan for Automotive kan Inalfa doorlooptijden verkorten, sneller producten ontwikkelen, voorraden reduceren, omloopsnelheid van voorraden vergroten en time-to-market verbeteren

CeBIT, Hannover (Duitsland) 12 maart 2003 - Baan, toonaangevend leverancier van bedrijfsoplossingen voor industriële ondernemingen en onderdeel van Invensys plc, gaat iBaan for Automotive leveren aan Inalfa, een internationale toeleverancier van de automotive branche. Inalfa streeft ernaar alle beschikbare informatie over ontwerp, planning, productie en distributie optimaal toegankelijk te maken voor de verschillende ontwikkel-, productie-, inkoop- en verkoopafdelingen in Nederland en andere landen. Hieraan kan iBaan for Automotive een belangrijke bijdrage leveren. Door verkorting van doorlooptijden, snellere productontwikkeling, kleinere voorraden en een hogere voorraadomloopsnelheid, kan Inalfa zijn concurrentiepositie versterken en verdere groei realiseren.

iBaan for Automotive is voor Inalfa een aantrekkelijk product, met name vanwege de beschikbaarheid van de iBaan for PLM suite. Hiermee kan worden genavigeerd door de productinformatie in alle stadia van de productlevenscyclus. Bovendien kan collaborative engineering worden toegepast zowel binnen de eigen organisatie als met de zakelijke partners.

Inalfa is wereldwijd de op één na grootste producent van daksystemen voor personen- en vrachtwagens, met als belangrijkste klanten: BMW, Daimler Chrysler, Mitsubishi, Ford Motor Company, Volvo, PSA group, Renault, Nissan, GM en VAG Group. Inalfa zal iBaan for Automotive in eerste instantie gaan implementeren bij de divisies Roof Systems en Metal Products in Nederland, met als doel het stroomlijnen van informatie en bedrijfsprocessen tussen de afdelingen en de supply chain. Vervolgens zal het systeem worden geïnstalleerd bij de vestigingen in Slowakije, de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en Italië, en ten slotte ook bij de klanten en leveranciers van Inalfa.

Frank Boekholtz, IT-manager van Inalfa: "De iBaan-oplossing voldoet aan alle eisen die de automotive industrie stelt: just-in-time productie, sequentiële levering, selfbilling, enz. Met de iBaan-oplossing kunnen we onze supply chain stroomlijnen en daadwerkelijk met onze klanten gaan samenwerken op het gebied van productontwikkeling, hetgeen van cruciaal belang is in een branche met zoveel concurrentie. In de komende jaren hopen we een aanzienlijke groei door te maken, waaraan de Baan-oplossing ongetwijfeld een belangrijke bijdrage zal kunnen leveren.

"We implementeren iBaan for Automotive 'van binnen naar buiten', dat wil zeggen eerst bij onze vestiging in Venray. Vervolgens wordt de implementatie uitgebreid naar de vele zelfstandige locaties en bedrijven die onderdeel zijn van Inalfa. De iBaan-oplossing biedt een uitstekende basis waarop we verder kunnen bouwen, zodat we bedrijfsbreed kunnen zorgen voor meer uniformiteit in de communicatie en de processen. Zodra iBaan geïnstalleerd is, willen we de doorlooptijden verkorten, de voorraadniveaus reduceren en de productontwikkeling versnellen. Uiteindelijk moet dit leiden tot een transparantere organisatie, kortere time-to-market en blijvende groei en winstgevendheid. In de toekomst zullen we iBaan internationaal gaan uitrollen, en ook bij al onze partners en klanten. Verder gaan we ons richten op ontwikkelingen op het gebied van e-commerce," aldus Frank Boekholtz.

iBaan for Automotive biedt de automobielindustrie een breed scala aan applicaties, variërend van ERP, PLM, CRM, SCM en collaborative private exchange tot productiebeheersystemen. Bedrijven kunnen de kracht van internet optimaal benutten voor het stroomlijnen van bedrijfsprocessen en het verbeteren van enterprise content management, B2B collaboration, decision support management, productiebeheer, toegang tot informatieportals en inkoop via indirecte kanalen.

Inalfa
Inalfa - dat zijn hoofdvestiging heeft in Venray - is wereldwijd een toonaangevende leverancier van onderdelen voor de automotive industrie. De ruim 2200 medewerkers van Inalfa zijn werkzaam in twee divisies, namelijk Roof Systems - nummer twee van de wereld in deze sector - en Metal Products. Samen behaalden zij in 2002 een omzet van 350 miljoen. Klanten van Inalfa zijn vooraanstaande automotive bedrijven als BMW, Daimler Chrysler, Mitsubishi, Ford Motor Company, Volvo, PSA group, Renault, Nissan, GM en VAG Group. Ga voor meer informatie naar www.inalfa.com

Baan
Baan helpt industriële ondernemingen hun prestatiestrategieën te optimaliseren en hun concurrentiepositie in de 'networked economy' te verbeteren, een economie waarin informatie, integratie en samenwerking kritische succesfactoren zijn. Dankzij de krachtige functionaliteit van de nieuwe iBaan-suite van internetgestuurde oplossingen is Baan in staat ondersteuning te geven aan ondernemingen die zich bezighouden met productie, logistiek, services en engineering, en die streven naar verdere integratie van complexe processen, nauwere samenwerking met klanten en partners, en betere toegankelijkheid van transactie- en analysegegevens. Wereldwijd worden de oplossingen van Baan door meer dan 15.000 klantvestigingen gebruikt. Baan is onderdeel van de divisie Production Management van Invensys plc.

Ga voor meer informatie naar http://www.baan.com

Invensys plc
Invensys plc is wereldwijd een toonaangevende leverancier op het gebied van productietechnologie en energiebeheer. Met behulp van innovatieve services en technologieën, en met haar uitgebreide kennis van industrieën en applicaties, helpt de groep haar klanten bij het verbeteren van de prestaties en de winstgevendheid.

Invensys Production Management werkt nauw samen met klanten om de prestaties van hun productiemiddelen te vergroten, de return-on-investments in productietechnologieën te verhogen en de kosten over de gehele supply chain te verlagen. De divisie omvat de bedrijven APV, Avantis, Baan, Eurotherm, Foxboro, SIMSCI/Esscor, Triconex en Wonderware. Deze bedrijven zijn gericht op de proces- en batchindustrie (olie, gas en chemie, voedingsmiddelen, drank en persoonlijke verzorging) en op de discrete en hybride productie.

Invensys Energy Management werkt samen met klanten die zich bezighouden met levering, meting en verbruik van energie en water, om de kosten en verliezen te beperken en de efficiëntie, betrouwbaarheid en veiligheid van de energievoorziening te vergroten. De divisie omvat de onderdelen Energy Management Solutions, Appliance Controls, Climate Controls, Global Services, Metering Systems, Powerware en Home Control Systems. Hiermee richt Invensys zich op markten voor energie-infrastructuur voor zowel fabrieks- en kantoorgebouwen als woonhuizen.

Met de divisie Development richt het bedrijf zich tevens op markten als railinfrastructuur, windenergie en elektronische productie (elektronische componenten), respectievelijk met Invensys Rail Systems, Hansen Transmissions en Lambda.

Invensys is wereldwijd actief in meer dan 80 landen. Het hoofdkantoor bevindt zich in Londen.

Ga voor meer informatie naar www.invensys.com.

Contactpersoon bij Baan Benelux is Carolijn Peelen. Tel: +31 (0)342 42 88 88
Fax: +31 (0)342 42 88 22
Email: cpeelen@baan.nl

Contactpersoon bij Brodeur Worldwide is Anja Verheij. Tel: +31 (0)20 346 20 00
Fax: +31 (0)20 669 72 65
Email: averheij@nl.brodeur.com