Politie Hollands Midden
Datum: 12 maart 2003

(


Aanrijding Leiden

Een 22-jarige automobilist uit Leiden verleende op woensdag 11 maart rond 12.45 uur bij het verlaten van een uitrit aan de Steenschuur geen voorrang aan een op de Korevaarstraat fietsende 42-jarige vrouw uit Leiden. Bij de aanrijding die volgde liep de vrouw een gebroken been op. Zij werd overgebracht naar een ziekenhuis.


Politie houdt geweldplegers aan Alphen aan den Rijn

De politie heeft in de vroege morgen van woensdag 12 maart twee inwoners van Alphen aan den Rijn van hun bed gelicht. De twee, 32 en 27 jaar, worden er van verdacht op maandag 10 maart rond 20.45 uur nabij de kruising President Kennedyslaan met de Burgemeester Bruinslotsingel twee 18-jarige inwoners van Alphen aan den Rijn te hebben mishandeld. De twee slachtoffers stopten met hun scooters voor een verkeerslicht. De verdachten stopten met hun auto eveneens bij het verkeerslicht. De verdachten stapten uit hun auto en sloegen in op hun slachtoffers. Vervolgens reden de verdachten weer weg. In door de politie ingesteld onderzoek leidde tot de aanhouding van de verdachten. Beide verdachten zijn ingesloten.


Inbraak in woningen Waddinxveen

In de nacht van maandag 10 op dinsdag 11 maart werd er ingebroken in een woning aan de Prunusstraat, de Meidoornstraat en de Kleikade. Bij de woningen aan de Prunusstraat en de Meidoornstraat kwam men vermoedelijk binnen door via de brievenbus het slot van de deur te ontgrendelen. Bij de woning aan de Kleikade werd een deur opengebroken. Uit de woningen zijn horloges, mobiele telefoons en is een laptop, een portemonnee met inhoud, geld, een paspoort, en een rijbewijs gestolen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Aanrijding Haastrecht
Bij een aanrijding tussen twee auto's op dinsdag 11 maart rond 18.00 uur op de Provincialeweg Oost raakten een 54-jarige man uit IJsselstein en een 41-jarige vrouw uit Gouda gewond. Beiden zijn met divers letsel waaronder een gebroken sleutelbeen en gebroken rib overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda. Het ongeval is vermoedelijk ontstaan door een op het wegdek achtergebleven diesel- of oliespoor. Vanaf een bedrijfsterrein waar een dieselpomp staat liep een spoor met een olieachtige substantie over circa 250 meter over het wegdek. De politie onderzoekt de herkomst van de aangetroffen substantie. De brandweer verwijderde de olieachtige substantie van het wegdek. De weg moest daarvoor enige tijd worden afgesloten.






Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --