AutoRai

12-3-2003

Nissan Primera Business Vision: maatwerk voor zakelijk verkeer

Met het oog op de zakelijke rijder presenteert Nissan nu een zeer aantrekkelijke uitvoering van de Primera. Het is de zeer compleet uitgeruste versie Business Vision, voorzien van de unieke en vooral heel handige achteruitrijcamera, telefoonintegratie, elektrische ramen achter en geheel uitgevoerd in metallic lak.

Al deze extras zijn gratis, wat de koper van deze Primera een voordeel oplevert van 1355 euro. De actie is geldig van 1 maart tot en met 31 augustus.

De Primera behoort tot de nieuwe generatie Nissans, waarbij stijl en dynamiek een hoofdrol spelen. Design staat centraal en geldt als smaakmaker voor de modellen van nu en die in de toekomst. De gepolijste contouren van de Primera, het eigenzinnige en herkenbare front met de hoog geplaatste lampen en de glooiende booglijn die de motorkap, het dak en de achterkant met elkaar vormen, zijn kenmerken van die nieuwe Nissan-stijl.

Nissan onderscheidt zich daardoor met de Primera in een segment waarin zowel particulieren als zakelijke rijders zich oriënteren. De keuze in dit segment is enorm groot. Maar de Business Vision speelt dankzij een aantal typische, door Nissan ontwikkelde voorzieningen haarscherp in op de wensen van zakelijke gebruikers. Voorzieningen die particulieren echter ook zullen weten te waarderen.

Parkeergemak
De achteruitrijcamera biedt geweldig veel gemak bij het parkeren. De camera zit boven de kentekenplaat en projecteert het beeld achter de auto op een display die centraal in het dashboard is geplaatst.

Het beeld verschijnt zodra de achteruitversnelling wordt ingeschakeld. Spelende kinderen en eventuele obstakels zijn daardoor goed te zien. Verder biedt de aan het audiosysteem gekoppelde telefoonfunctie geweldig veel gemak en veiligheid, mobiel bellen is daardoor letterlijk met de handen aan het stuurwiel mogelijk.

De Business Vision is gebaseerd op de Visia-uitvoering van de Primera. Dit is een al zeer complete uitvoering, die voor het modeljaar 2003 nog is verrijkt met het standaard kleurenbeeldscherm in het dashboard en met in de carrosseriekleur meegespoten deurgrepen en buitenspiegels. Verder heeft iedere Business Vision-uitvoering elektrisch te bedienen ramen voor en achter, elektrisch verstelbare buitenspiegels, radio/cd-speler, volautomatische airconditioning en een centrale vergrendeling met afstandsbediening.

Nissan biedt de koper de keus uit een 1,6-, 1,8- of een 2,0-liter benzinemotor. De 1,8-motor is ook leverbaar met automaat. Verder is er een 1.9 dCi-versie verkrijgbaar met de nieuwe, zuinige common-rail dieselmotor.

De vanafprijzen van de vierdeurs, vijfdeurs en estate zijn respectievelijk 22.675 euro, 23.225 euro en 23.675 euro. De Primera Business Vision is al te leasen vanaf 506 euro per maand (op basis van 48 maanden/20.000 km per jaar, excl. BTW).