Tweede Kamer der Staten Generaal

woensdag 12 maart 2003
2913/sm

KAMERVERGADERING*

De vergadering van de Tweede Kamer begint op woensdag 12 maart om 13.00 uur.

Bij aanvang van de vergadering heeft het wekelijkse mondelinge vragenuur plaats. Vervolgens stelt de Kamer haar agenda voor de komende periode vast en volgt een stemming.

Ten slotte zal de Kamer op een nog nader te bepalen tijdstip debatteren over de Europese Conventie. De Europese Conventie is een orgaan, ingesteld door de Europese Raad en bestaat onder meer uit vertegenwoordigers van parlementen en regeringen uit de landen van de Europese Unie. De Conventie werkt aan nieuwe structuren voor de Europese samenwerking, vooral met het oog op de toekomstige uitbreiding van de Europese Unie.

Het plenaire debat is rechtstreeks te volgen via de knop

live debat op de homepage van de website van de Tweede Kamer.

OPENBARE COMMISSIEVERGADERINGEN

Volksgezondheid, Welzijn en Sport: 15.45 tot ca. 16.00 uur Groen van Prinstererzaal
Agenda: het kiezen van een voorzitter en ondervoorzitter. Dit algemeen overleg is rechtstreeks te volgen via de knop live debat op de homepage van de website van de Tweede Kamer (Groen van Prinstererzaal).

Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen: 16.00 tot ca. 17.00 uur Suze Groenewegzaal
Agenda: gesprek met een delegatie van de Besturenraad over bijzonder onderwijs.

Justitie: 16.00 tot ca. 16.15 uur - Van Someren-Downerzaal Agenda: het kiezen van een voorzitter en ondervoorzitter.

Verkeer en Waterstaat: 16.00 tot ca. 18.00 uur - Thorbeckezaal Agenda: algemeen overleg met minister De Boer (Verkeer en Waterstaat) over het onderhoud van het spoor. Dit algemeen overleg is rechtstreeks te volgen via de knop live debat op de homepage van de website van de Tweede Kamer (Thorbeckezaal).

Landbouw, Natuurbeheer en Visserij: 16.00 tot ca. 16.15 uur Troelstrazaal Agenda: het kiezen van een voorzitter en ondervoorzitter. Dit algemeen overleg is rechtstreeks te volgen via de knop live debat op de homepage van de website van de Tweede Kamer (Troelstrazaal).

Financiën: 16.30 tot ca. 16.40 uur - Troelstrazaal Agenda: het kiezen van een voorzitter en ondervoorzitter. Dit algemeen overleg is rechtstreeks te volgen via de knop live debat op de homepage van de website van de Tweede Kamer (Troelstrazaal).

Sociale Zaken en Werkgelegenheid: 17.00 tot ca. 17.15 uur Troelstrazaal
Agenda: het kiezen van een voorzitter en ondervoorzitter. Dit algemeen overleg is rechtstreeks te volgen via de knop live debat op de homepage van de website van de Tweede Kamer (Troelstrazaal).

BESLOTEN COMMISSIEVERGADERINGEN

Europese Zaken, Buitenlandse Zaken en Defensie:

12.00 tot ca. 13.00 uur - Stadhouderskamer
Agenda: gesprek met mevrouw Kalniete, minister van Buitenlandse Zaken van Letland.

Buitenlandse Zaken: 12.15 uur - Groen van Prinstererzaal Agenda: procedures.

Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen en Rijksuitgaven: 12.45 uur

Suze Groenewegzaal
Agenda: procedures.

Buitenlandse Zaken en Defensie: 14.30 tot ca. 15.30 uur Suze Groenewegzaal
Agenda: gesprek met de heer Vendrell, speciale
vertegenwoordiger van de Europese Unie in Afghanistan.

Volksgezondheid, Welzijn en Sport: 16.00 tot ca. 17.00 uur Groen van Prinstererzaal
Agenda: algemeen overleg met minister De Geus en
staatssecretaris Ross-Van Dorp (beiden Volksgezondheid, Welzijn en Sport) over de planning van werkzaamheden.

Landbouw, Natuurbeheer en Visserij: 16.00 uur
Wttewaall van Stoetwegenzaal
Agenda: procedures.

Justitie: 16.15 uur - Van Someren Downerzaal
Agenda: ingekomen brieven en procedures.

Financiën: 16.40 uur - Troelstrazaal
Agenda: procedures.

Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties en Justitie: 17.00 uur - Groen van Prinstererzaal Agenda: ingekomen brieven en procedures.

Buitenlandse Zaken en Defensie: 17.00 tot ca. 17.45 uur - Klompézaal Agenda: gesprek met een delegatie van CARE International over de humanitaire gevolgen van een mogelijke oorlog met Irak en over de huidige humanitaire situatie in Irak. CARE is een internationale non-gouvernementele organisatie die zich vooral bezighoudt met water- en sanitatieprojecten.

Sociale Zaken en Werkgelegenheid: 17.15 - Troelstrazaal Agenda: ingekomen brieven en procedures.

AANBIEDINGEN

De voorzitters van de vaste Commissies voor Landbouw, Natuurbeheer en Visserij en Volksgezondheid, Welzijn en Sport nemen om 12.30 uur een petitie in ontvangst uit handen van vertegenwoordigers van de Nederlandse Organisatie van Pluimveehouders en van de Algemene Nederlandse Vereniging van Eierhandelaren. De petitie heeft betrekking op de financiële situatie van pluimveehouders door de uitbraak van vogelpest (hal Plein 2).

De voorzitter van de vaste Commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid neemt om 13.45 uur een petitie in ontvangst uit handen van vertegenwoordigers van de Stichting Sjakuus (bijstandsouders). Met de petitie wordt aandacht gevraagd voor de Algemene Bijstandswet (hal Plein 2).

KAMERLEDEN ONTVANGEN

Leden van de vaste Commissie voor Buitenlandse Zaken ontvangen vanaf 12.00 uur mevrouw Ibrahim, lid van de World Population Foundation. Tevens is zij de advocate van Amina Lawal, de Nigeriaanse vrouw die is veroordeeld tot dood door steniging omdat zij overspel heeft gepleegd (Troelstrazaal).


---- --