Gemeente Rotterdam

Nr. 44
12 maart 2003 maart 2003

Nieuwe directeur Dienst Gemeentebelastingen Rotterdam

Het College van B en W heeft J.S.M. (Jeroen) Lugte (44) per 1 april a.s. benoemd tot algemeen directeur van de dienst Gemeentebelastingen Rotterdam. Hij wordt voor een periode van vier jaar benoemd, conform de gemeentelijke richtlijnen.

De heer Lugte is afkomstig van de Rijksbelastingdienst waar hij momenteel lid is van het managementteam FIOD-ECD. Uit dien hoofde geeft hij (mede) leiding aan 1250 medewerkers belast met de opsporing van belastingfraude. Bij de Rijksbelastingsdienst in de vestiging Rotterdam was hij o.a. teamleider bij de eenheid Ondernemingen Rotterdam 1 en bij de eenheid Grote Ondernemingen. Tevens was hij hoofd van dienst van de eenheid Ondernemingen Rijswijk. De heer Lugte studeerde Nederlands recht (privaatrecht en bedrijfsrecht) aan de Erasmusuniversiteit Rotterdam en Belastingkunde aan de Katholieke Hogeschool Tilburg.

De adviescommissie dienst Gemeentebelastingen Rotterdam, bestaande uit o.a. vertegenwoordigers van het MT en de Ondernemingsraad, heeft unaniem positief geadviseerd.

noot voor de redactie/