Gemeente Zeist

Datum 12 maart 2003

Gemeente adviseert om pluimvee binnen te houden

Sinds maandag 10 maart jl. valt een groot gedeelte van de gemeente Zeist onder de Regeling vervoersbeperkingen die is afgekondigd door het Ministerie van LNV in het kader van de uitbraak van de zeer besmettelijke klassieke vogelpest. Dit vervoersverbod is ingesteld ter voorkoming van verdere verspreiding van deze ziekte en betreft het gebied ten oosten van: Driebergseweg, Laan van Beek & Royen, Woudenbergseweg, Krakelingweg, Oude Woudenbergse zandweg, Boulevard, Zandbergenlaan, Amersfoortsestraatweg richting Soesterberg..

De gemeente adviseert particulieren en hobbybedrijven om pluimvee (kippen, kalkoenen, kwartels, ganzen, parelhoenders, eenden, fazanten, patrijzen, duiven (m.u.v. wedstrijdduiven)) preventief binnen te houden. De ziekte kenmerkt zich door zwellingen aan kop en hals, sufheid, minder eetlust, het leggen van minder eieren, een snotneus en snelle sterfte. Indien u één of meerdere symptomen aantreft, dan bent u verplicht om een dierenarts te waarschuwen. Zieke en dode dieren mogen niet worden vervoerd.

Het ministerie heeft een informatienummer geopend, tel. 0800 2233322. Meer en actuele informatie is na te lezen op de websites www.glto.nl en www.minlnv.nl

In de gemeente Zeist zijn geen pluimveehoudende bedrijven gevestigd.


---- --