Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland

DISTRICT ACHTERHOEK

PERSBERICHT

DOETINCHEM, 12 maart 2003

Onderwerp: onderzoek dodelijke schietpartij Terborg heropend.

Een Recherche Bijstandsteam van 10 personen heeft deze week het onderzoek naar de dodelijke schietpartij in Terborg, waarbij op 9 oktober 2000 een 34-jarige inwoner uit die plaats om het leven kwam en een 39-jarige plaatsgenoot ernstig gewond raakte, opnieuw opgepakt. Nieuwe informatie heeft tot deze beslissing geleid.

De politie kreeg destijds op maandag 9 oktober 2000 omstreeks 22.00 uur een telefonische melding, dat er een schietpartij aan de Industrieweg in Terborg had plaatsgevonden. Bij de komst van het politie- en ambulancepersoneel trof men bij zijn woning een 39-jarige als softdrugdealer bekend staande man aan. Hij bleek zwaar gewond te zijn en is met spoed naar het ziekenhuis overgebracht, waar hij werd geopereerd. In een naastgelegen tuin lag het stoffelijk overschot van een 34-jarige plaatsgenoot.

Beide mannen bleken te zijn beschoten waarbij de 34-jarige man ter plaatse aan de opgelopen verwondingen was overleden.

Nog diezelfde nacht werd besloten tot het bijeenroepen van een Recherche Bijstandteam. In de daarop volgende periode volgde een intensief onderzoek. Er werden tientallen getuigen gehoord en begin januari 2001 volgde een eerste aanhouding, waarna er meerdere volgden.

Twee verdachten (nu 29 - en 31 jaar) in dit onderzoek zijn door de Rechtbank in Zutphen voor wat de beroving van de dealer betreft veroordeeld en zijn inmiddels in hoger beroep gegaan. Een rechtszaak tegen een derde verdachte (31 jaar) loopt nog.

Het team is er altijd vanuit gegaan, dat er nog een verdachte bij het schiet-incident betrokken moest zijn. De binnengekomen informatie geeft aanleiding tot het opnieuw opstarten van het onderzoek.

Het team zoekt contact met mensen die relevante informatie voor dit onderzoek hebben en merkt tot slot op, dat de destijds door het Openbaar Ministerie in Zutphen uitgeloofde beloning van 11.345 euro voor de tip, die tot de aanhouding van de verdachte(n) leidt, nog steeds van kracht is.

De politie is bereikbaar via 0900-8844.

-Einde bericht- Voor informatie:Anton de Ronde, voorlichter politie 055-548 2050.

---- --