Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 12-03-2003 Persberichten district Heuvelrug, 10.15 uur

Winkeldiefstal

VEENENDAAL Op dinsdag 11 maart werd een vrouw aangehouden voor winkeldiefstal.

Rond 15.15 uur zag een medewerkster van een winkel aan de Tuinstraat dat twee vrouwen met een legging een pashokje binnengingen en daar zonder legging weer uitkwamen. Toen zij in het pashokje keek zag zij twee labels van de legging liggen. Zij ging achter de vrouwen aan en trof hen in een nabij gelegen winkel aan. Zij gaven de medewerkster geen toestemming in hun tas te kijken, waarop de politie werd gewaarschuwd. De vrouwen liepen echter weg en werden door een andere winkelier op straat staande gehouden.

Bij controle door politieagenten werd in de tas van één van de vrouwen, 19 jaar oud en afkomstig uit Veenendaal, de gestolen legging aangetroffen. Zij werd aangehouden en tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.

Man aangehouden

VEENENDAAL Op dinsdag 11 maart werd een man aangehouden na op winkeldiefstal te zijn betrapt.

Rond 10.30 uur zag personeel van een winkel aan het Scheepjeshof dat een man enkele levensmiddelen uit de schappen pakte, onder zijn trui stopte en vervolgens de kassa passeerde zonder deze af te rekenen. Zij hielden de man staande.

De verdachte, een 40-jarige man uit Veenendaal, werd door politiemensen naar het politiebureau overgebracht. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een ontzegging uitgereikt voor het winkelcentrum Scheepjeshof.

Paard met lasso gevangen

OVERBERG Op dinsdag 11 maart kwam een automobilist bijna in aanrijding met een paard.

Rond 06.45 uur reed een 22-jarige automobilist uit Veenendaal over de Slaperdijk. Daarbij kon hij maar net een aanrijding voorkomen met een op de rijbaan loslopend paard. De Veenendaler parkeerde zijn auto en wist het paard met een lasso te vangen. Hij geleidde het edele dier naar het nabijgelegen weiland, waar het paard thuishoorde. Kennelijk was het paard in de voorliggende nacht door onverlaten vrijgelaten.