Politie Amsterdam-Amstelland


Politienieuws

Politie lost schoten op inbreker

12-3-2003. Een politieman heeft vannacht twee schoten gelost bij de mislukte arrestatie van een inbreker in Aalsmeer. De man werd op heterdaad betrapt toen hij toesloeg bij een opticien in de Stationsstraat. De verdachte verzette zich tegen zijn arrestatie en zag kans te ontkomen door een sloot in te duiken en aan de overzijde weer de wal op te klauteren.

---

Vanavond in Ter Plaatse

12-3-2003. Vanavond in Ter Plaatse onder andere aandacht voor een zogenaamde "car jacking". Lees meer op onze assistentie-pagina.
---

Gaslucht in haven

12-3-2003. Gisteravond rond kwart over acht kreeg de politie melding dat er een sterke gaslucht hing in de omgeving van het westelijk havengebied. Uit voorzorg moesten de bewoners van twaalf huizen hun woning verlaten. Na onderzoek bleek dat een metaalverwerkingsbedrijf schrootpakketten aan het persen was. In één daarvan was een gevulde gascontainer terecht gekomen. Toen dit was vastgesteld konden de bewoners weer naar hun huis terugkeren.

---

Gillende vrouw verjaagt rover

12-3-2003. De politie heeft gisteravond in de Conradstraat een 33-jarige verdachte aangehouden, die onder bedreiging van een mes een vrouw wilde beroven. Rond halfacht liep de vrouw met haar boodschappentas op straat. Plotseling verscheen een man met een mes voor haar en bedreigde haar. Het slachtoffer begon meteen luid te schreeuwen. Kennelijk schrok de man hiervan en rende zonder buit weg. De vrouw alarmeerde meteen de politie. Na een onderzoek in de omgeving kon de verdachte snel worden aangehouden.

---

Beveiligers mishandelen dief

12-3-2003. Gisteravond heeft de politie drie arrestaties verricht rond een winkeldiefstal in een supermarkt aan het Krugerplein. Niet alleen de verdachte winkeldief (33 jaar) werd ingesloten. Ook de twee professionele beveiligingsmedewerkers die de man achterhaalden, zitten vast. Ze zijn, na overleg met de officier van justitie, in verzekering gesteld op verdenking van zware mishandeling. De winkeldief werd behoorlijk toegetakeld en kreeg onder andere verschillende schoppen in zijn gezicht. De dief was in gezelschap van een handlanger die tijdens de confrontatie met de beveiligers wist te ontkomen.
---


---

© Politie Amsterdam-Amstelland