Ingezonden persbericht


LIFEBOOK S-serie: het ultraportable en veilige mobiele kantoor

Fujitsu Siemens Computers toont Intel Centrino Mobile Technology op CeBIT 2003

Maarssen, 12-3-2003

Fujitsu Siemens Computers presenteert vandaag op CeBIT de nieuwe LIFEBOOK S-serie, met meer vermogen en verbeterde, langer bruikbare accu's voor het draadloze mobiele kantoor. De nieuwe LIFEBOOK S6120, gebaseerd op Intel Centrino Mobile Technology, is een ultraportable notebook met een multifunctionele bay. Dit volwaardige notebook met flexibele functionaliteit, een laag gewicht en compacte afmetingen is gebouwd voor kwaliteit en topprestaties gedurende een lange levensduur. Ook gegevensbescherming en toegangsbeveiliging, essentieel voor mobile computing, hebben een grote rol gespeeld bij het ontwerp. Fujitsu Siemens Computers heeft daarom een uniek en overtuigend beveiligingsconcept voor de mobiele markt ontwikkeld.

"De markt voor ultraportable apparaten groeit naar verwachting tot 2006 nog met 17% per jaar. Deze groei zal zich vooral voordoen in de corporate omgeving en het MKB-segment. Eén van de grootste aanjagers in 2003 is ongetwijfeld de introductie van het Intel Centrino Mobile Technology platform. Deze technologie is speciaal ontwikkeld met het oog op mobiliteit en biedt betere draadloze beveiliging en een groter gebruiksgemak", zegt Peter Esser, Executive Vice President Volume Products bij Fujitsu Siemens Computers.

De Intel Centrino Mobile Technology omvat een veilig draadloos platform met een langere acculevensduur. Met het geringste stroomverbruik in de categorie notebooks worden absolute topprestaties geleverd. In tegenstelling tot de systemen die nu op de markt zijn, voorziet de nieuwe technologie onderdelen alleen van stroom op het moment dat ze die daadwerkelijk nodig hebben. Hierdoor wordt het energieverbruik sterk teruggedrongen, raakt de processor minder verhit en kan de gebruiker grotere mobiliteit worden geboden. Draadloze connectiviteit, daar draait het om in systemen met Intel Centrino Mobile Technology. Het platform zelf is geschikt voor alle netwerken: wide area, local area en personal area.

De LIFEBOOK S6120 is verkrijgbaar in twee uitvoeringen: de standaardversie LIFEBOOK S6120D zonder draadloze mogelijkheden en uitgerust met een Intel Pentium M processor van 1.40 GHz, en een versie met geïntegreerde Bluetooth/Wireless LAN en een 1.40 of 1.60 GHz Intel Pentium M processor. In de modulaire bay kan een cd-romspeler, dvd, combo drive (dvd/cd-r/rw) of zelfs een dvd-brander (+r/rw) worden geplaatst, maar ook een tweede harde schijf voor back-ups, of een tweede accu.

Fujitsu Siemens Computers levert de LIFEBOOK S6120 en LIFEBOOK E4010 met Intel Centrino Mobile Technology vanaf mei 2003. De LIFEBOOK C-serie volgt in juni 2003.



Ingezonden persbericht