Ingezonden persbericht

Persbericht

Nieuwegein, 17 februari 2003

Stellent presenteert versie 6.2 van zijn content management systeem op de CeBIT 2003

Version 6.2 is leverbaar in meerdere talen en beschikt over vele, nieuwe functionaliteiten.

Op de CeBIT, die van 12 tot en met 19 maart in Hannover wordt gehouden, presenteert Stellent zijn content management oplossingen. Stellent is te vinden op de partnerstand van IBM in Hal 4, stand A04. Stellent presenteert op de CeBIT de nieuwe versie 6.2 van het Stellent content management systeem. Behalve in het Engels is het systeem nu ook leverbaar in Duits, Frans, Japans, Koreaans en Spaans. Binnenkort komt er ook een versie met een Nederlandse interface op de markt. Bovendien is het systeem uitgerust met nieuwe en verbeterde functionaliteit voor het gebruik van desktop-applicaties en voor de migratie van bestaande Internet- of Intranetsites in het Stellent content management systeem.

Aan versie 6.2 van het Stellent content management systeem zijn behalve nieuwe taalversies ook enkele, nieuwe functionaliteiten toegevoegd. Zo kunnen nu bijvoorbeeld ook non-WebDAV bestanden van desktop programma's als Framemaker, Photoshop, AutoCAD of Microsoft Office `97 direct in het Stellent content management systeem in- en uitgecheckt en bewerkt worden. Daarnaast kunnen gebruikers in versie 6.2 content via e-mail direct naar de Stellent Content Server sturen, die deze berichten vervolgens automatisch en compleet met attachments in het content management systeem onderbrengt. De nieuwe versie maakt het bovendien mogelijk om reeds bestaande websites naar het Stellent content management systeem te migreren en daarop de uitgebreide functionaliteit (autorisatie, revision control, workflow en automatische deployment van content) toe te passen, die het systeem biedt.

Nieuw is ook de Stellent Lotus Notes Integrator, die het mogelijk maakt om bestanden uit Lotus Notes met een druk op de knop in het Stellent content management systeem te integreren of helemaal naar het Stellent systeem om te zetten. De oplossing converteert automatisch alle Lotus Notes documenten in de gebruikelijke webformats als RTF, HTML of XML. Nadat de gegevens in het content management systeem zijn overgenomen kunnen ook op deze documenten en bestanden alle functionaliteiten van het Stellent content management systeem worden toegepast.

Een andere noviteit is de Stellent Collaboration Server, die vooral ontwikkeld is voor het beheer van content (autorisatie, check-in, check-out , workflow), die in complexe projectteams en samenwerkingsverbanden gebruikt wordt. De Collaboration Server is naadloos met het Stellent content management systeem geontegreerd.

Noot voor de pers: Meer informatie over Stellent is te vinden op www.stellent.com. U kunt ook contact opnemen met Ilco Nijstad, telefoon 030-6029500 of ilco.nijstad@stellent.com.

Nederlands perscontact: Theo Snijders, Wisse Kommunikatie, telefoon 026-4431523 of theo.snijders@wisse-worldcom.nl

Over Stellent

Stellent, Inc. (www.stellent.com) ontwikkelt enterprise content management oplossingen. Het bedrijf wordt door analisten van Gartner Dataquest, Forrester Research en de Aberdeen Group tot de drie belangrijkste aanbieders van content management systemen gerekend. Stellent heeft wereldwijd meer dan 1.500 klanten, waaronder veel bedrijven uit de Top 2000. Tot de klanten behoren ondermeer Merrill Lynch, Agilent Technologies, Target Corp., Cox Communications, Yahoo!, Hewlett-Packard en Ericsson Telecom AB. Het hoofdkantoor van Stellent is gevestigd in Eden Prairie, Minneapolis. Daarnaast zijn er vestigingen in de Verenigde Staten, Europa en Azik.

Met het Stellent content management systeem kunnen organisaties niet alleen snel websites ontwikkelen, maar ook content management oplossingen voor enterprise portals en e-commerce applicaties. Stellent biedt een omvangrijk scala van tools, waarmee content afkomstig van verschillende bronnen en met verschillende formats voor internet geschikt gemaakt kan worden door de content om te zetten naar de gebruikelijke webformats. Daardoor kan de content eenvoudig beheerd, op internet gepubliceerd en aangepast worden voor specifieke doelgroepen, apparaten en applicaties. Bovendien kunnen alle typen security systemen in het content management systeem geontegreerd worden en beschikt het over faciliteiten voor personificatie.