Gemeente Dordrecht


---

Gemeentelijk nieuws vanaf maart in Stem van Dordt

Vincent Brinkhof
Vanaf woensdag 12 maart publiceert de gemeente Dordrecht wekelijks gemeentelijk nieuws in de Stem van Dordt. Deze redactionele pagina met achtergrondartikelen over besluiten, plannen, evenementen en met openbare bekendmakingen verschijnt onder de overkoepelende titel `Gemeentenieuws'.

Het redactionele nieuws verschijnt vanaf woensdag 12 maart wekelijks op de voorpagina van de tweede katern. Openbare bekendmakingen, die al in de Stem van Dordt werden gepubliceerd, volgen dan op pagina 2. Bovendien verschijnt de voorpagina in full color; de andere pagina krijgt de steunkleur rood.

Hoge actualiteitswaarde
De hoge actualiteitswaarde van een weekblad, de bereikbaarheid van de Stem van Dordt en de hoge kosten die de Stadskrant met zich meebracht hebben het college van burgemeester en wethouders doen besluiten om de Stadskrant, die sinds 1979 maandelijks huis-aan-huis werd verspreid te vervangen door een wekelijkse nieuwspagina in de Stem van Dordt.

Voorafgaand aan dit besluit was de gemeente op zoek naar een nieuwe mix van eigen uitgaven, onder meer door de komst van diverse nieuwe media, zoals de gemeentelijke website.

Het Sociaal Geografisch Bureau (SGB) heeft daarop in opdracht van de afdeling Communicatie een onderzoek gedaan naar de inzet van de eigen media. Uit de resultaten van dit onderzoek bleek dat de Stem van Dordt een goed bereik heeft onder de Dordtse bevolking. Daarnaast gaven veel mensen aan dit weekblad geregeld te lezen.

Gemeentenieuws@dordrecht.nl
Voor mededelingen, vragen, nieuws en andere zaken is er een emailadres geopend: Gemeentenieuws@dordrecht.nl.