Gemeente Maassluis

5-3-2003

Schoonmaakactie Sluispolder west

Op woensdag 12 maart aanstaande organiseert Wijkbeheer een schoonmaakactie in Sluispolder West. In de omgeving van de Mgr. Bekkerslaan, de Guido Gezellestraat, de H.R. Holstraat, het Reviusplein, de Nicolaas Beetsstraat, de De Genestetstraat en het Da Costaplein wordt op deze dag de actie Bezemschoon gehouden.

In samenwerking met de bewoners geven medewerkers van Wijkbeheer, Groenvoorzieningen en Raster deze dag extra aandacht aan dit deel van de wijk. Zwerfvuil wordt verwijderd en het openbaar groen wordt geschoffeld en gesnoeid. Verkeerd geplaatst huisvuil wordt verwijderd en rondom de containerblokken wordt schoongemaakt. De buurtagent en de milieucontroleur van de gemeente verlenen hun medewerking bij het verwijderen van aanwezige fietswrakken en/of langdurig geparkeerde aanhangwagens. Ook de Woning Stichting Maassluis levert een bijdrage aan de schoonmaakactie; een medewerker van de WSM verwijdert aangebrachte graffiti.
Aan het begin van de dag worden bezems uitgedeeld. Bewoners die deelnemen aan de actie om hun buurt schoon te houden, mogen deze bezem houden.

In een onderzoek naar de leefbaarheid in Maassluis bleek dat de bewoners in deze wijk veel last hadden van omgevingsvuil (zwerfvuil, verkeerd geplaatste vuilnis en hondenpoep). Sluispolder West scoorde op dit onderdeel slecht. Om die reden wordt met de actie extra aandacht besteed aan deze wijk.